Skip to main content
Sijoittaminen tai säästäminen Nordnetin avulla? - SijoitusSuomi

Kokemuksia Nordnetistä ja miksi Nordnet on niin suosittu?

Sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä.

Sijoittamisesta ja säästämisestä puhuttaessa joku tuo aina esiin Nordnetin. Miksi Suomalaisilla on hyviä kokemuksia Nordnetistä? Miksi Nordnet on niin suosittu välittäjä? Miksi suomalaiset suosivat Nordnettiä? Itselleni valinta oli selvää alusta asti, sillä Nordnet tarjoaa mielestäni parhaimmat vaihtoehdot itselleni. Sopiiko Nordnet myös sinulle? Otetaan siitä selvää.

Mikä on Nordnet?

*Nordnet on pohjoismainen osake- ja rahastovälittäjä, joka perustettiin Ruotsissa vuonna 1996. Suomessa Nordnet aloitti toimintansa vuonna 2005 ja oli yksi ensimmäisistä pohjoismaalaisista välittäjistä, joka tarjosi mahdollisuuden käydä kauppaa pörssissä internetin välityksellä.

Nordnet tunnetaan Suomessa hyvin ja mielestäni Nordnet tuo niin paljon lisäarvoa suomalaisille sijoittajille heidän tarjoaman sisällön ja palveluiden muodossa, että tämä ei ole mikään ihme.

Käyn seuraavaksi läpi Nordnetin tarjoamia rahastoja, palveluita ja sisältöä. Luettuasi näistä kaikista sinua tuskin enää mietityttää miksi Nordnettiä suositaan Suomessa.

Nordnetin Superrahastot

Jos olet lukenut sijoittamiseen liittyvää keskustelua keskustelupalstoilla tai blogeissa, niin silmääsi ovat varmaan osuneet useat suositukset Nordnetin Superrahastoista.

Mitä nämä ihmeelliset Superrahastot on? Miten ne eroaa normaaleista rahastoista? Miksi kaikki suosittelee niitä aloittelijoille? Nordnetin Superrahastot ovat lähes täysin kuluttomia passiivisia indeksirahastoja, joita löytyy tasan 4 kappaletta; Superrahasto Suomi, Ruotsi, Tanska ja Norja.

Nimistä voi jo paljon päätellä, mutta käytännössä nämä rahastot seuraavat kukin oman maansa pörssin vaihdetuimpia osakkeita. Mitään erikoista ei tässä sinänsä vielä ole, mutta Superrahastot ovat lähes täysin kuluttomia ja ainoana kuluna asiakkaalle jääkin vain valuutanvaihtokulut (0,25 %), ostaessasi Ruotsin, Tanskan tai Norjan Superrahastoa.

Useat samankaltaiset aktiiviset rahastot eri pankeissa perivät asiakkailtaan törkeitä hallinnointipalkkioita ja sisältävät suurinpiirtein samat osakkeet samalla painotuksella. Tätä kutsutaan piiloindeksoinniksi, josta olen blogissani aiemmin kirjoittanut. Juuri tästä syystä Nordnetin Superrahastoja pidetäänkin hyvänä ensikosketuksena sijoittamisen ja säästämisen maailmaan.

Kuukausisäästäminen rahastoihin ja ETF-rahastoihin

Haluat ajallisen hajautuksen tapahtuvan automaattisesti? Haluat paremman hajautuksen salkullesi kustannustehokkaasti? Pörssien seuraaminen ei ole juttusi ja haluat vain tasaista tuottoa? Sinulla ei ole varallisuutta heti sijoittaa tuhansia euroja suoriin osakeostoihin?

Nordnet tarjoaa myös siihen ratkaisun, sillä sinulla on mahdollisuus säästää kuukausittain valitsemiisi rahastoihin ja ETF-rahastoihin. Pääset kuukausisäästämään vain 15 € kuussa tai 50 € kuussa, jos ETF-rahastot kiehtoo enemmän.

Valinnanvaraa myös riittää, sillä valittavanasi on reilun 30 koti- ja ulkomaisen rahastoyhtiön yli 400 rahastoa. Jos kohtaat valinnanvaikeuksia niinkuin lähes kaikki meistä, niin Nordnetin talousasiantuntija Martin Paasi on kirjoittanut kattavan artikkelin nimeltä *Maailman parhaat ETF-rahastot?. Sieltä valitsin myös itselleni sopivimmat ja kustannustehokkaimmat vaihtoehdot.

Tehdessäsi kuukausisäästösopimuksen Nordnetillä, ainoaksi huoleksesi valintojesi jälkeen jää rahan siirtäminen Nordnetin tilille. Tämän jälkeen voitkin lähteä vaikka ongelle, sillä automaattisuus ja rahat alkavat tehdä työtä puolestasi. Jos haluat lukea lisää kuukausisäästämisestä niin lue artikkelini: Kuukausisäästäminen rahastoihin.

*Aloita kuukausisäästäminen Nordnetissä jo tänään!

Suorat osakepoiminnat pikkurahalla edullisesti

Rahastot ei kiinnosta? Pörssien seuraaminen on intohimosi? Haluat tehdä itse omat päätöksesi ja sijoittaa suoraan osakkeisiin? Kauan aikaa Nordnetillä ei ollut hyvää mahdollisuutta suoriin osakeostoihin piensijoittajille, sillä suhteellisen korkeat toimeksiantokulut tekivät siitä kannattamatonta.

Nordnet on kuitenkin vastannut piensijoittajien huutoon ja tarjoaa kampanjan muodossa kaikki kotimaiset max. 200 € osakekaupat vain 0,99 € välityspalkkiolla. Tämä tarjous on kuitenkin voimassa vain toistaiseksi ajalle 29.3. – 31.8.2017, mutta haluan uskoa tarjouksen jatkuvan myös tulevaisuudessa.

Voit siis erittäin kustannustehokkaasti valita osakkeita oman mielesi mukaan ja yrittää osoittaa olevasi seuraava sijoitusguru, joka päihittää vertailuindeksin vuosi toisensa jälkeen.

Parannettavaa kampanjassa kuitenkin on, sillä tarjous koskee vain kotimaisia osakekauppoja ja silloin maantieteellinen hajautus jää kokonaan pois salkustasi.

Kilpailu välittäjien kesken on kuitenkin erittäin kovaa ja uskon Nordnetin tulevaisuudessa ainakin jatkavan tätä kampanjaa tai tekemällä siitä vielä paremman. Tämä kuitenkin jää nähtäväksi, mutta lupaan kirjoittaa siitä heti kun tietoa tulee lisää. Jos haluat tietää tästä kampanjasta lisää niin lue ihmeessä artikkelini: Nordnet vastaa piensijoittajien huutoon!

Shareville – Pohjoismaiden suurin sijoitusverkosto

Haluat keskustella sijoittamisesta ja kaikkeen asiaan liittyvästä nimimerkin takaa? Haluat tietää keskusteluun osallistuvien nimimerkkien takana olevien henkilöiden salkun sisällön? Se on mahdollista Nordnetin tarjoamassa palvelussa nimeltä Shareville.

Shareville mahdollistaa siis hyvän ja rehellisen keskustelun sijoittamisesta, sillä näet nimimerkkien takana olevien salkun sisällön. Jos joku väittää ostaneensa viime aikoina paljon Nokiaa, pystyt sen myös helposti todentamaan katsomalla hänen salkkunsa sisältöä.

Avaat tietenkin samalla oman salkkusi sisällön muille käyttäjille. Kukaan ei kuitenkaan näe salkkusi rahallista-arvoa, eikä kauppojesi suuruutta. Tästä syystä kuka tahansa voi liittyä huoletta mukaan keskusteluun ja saat varmasti paljon uutta tietoa sijoittamisesta ja säästämisestä.

Sharevillessä on myös paljon eri keskusteluryhmiä ja voit liittyä itseäsi kiinnostaviin ryhmiin. Jos haluat tietää lisää Sharevillestä niin tutusti siihen aikaisemmin kirjoittamani artikkelin kautta!

Rahapodi – Talousaiheinen podcast

Kiinnostaako talous, sijoittaminen ja säästäminen? Et jaksa aina lukea kirjoituksia blogeista ja keskustelupalstoilta? Haluat puolueettomia mielipiteitä? Nordnetin Rahapodi on tarkoitettu juuri sinulle.

Rahapodi on siis podcast, joka keskittyy aiheillaan talouteen, säästämiseen ja sijoittamiseen. Rahapodia vetää Nordnetin talousasiantuntija Martin Paasi, sekä yhteistyökumppanuuksista vastaava Miikka Luukkonen.

Rahapodi on kuitenkin täysin puolueeton ja vaikka kaverit ovat Nordnetillä töissä, saavat he kuitenkin puhua täysin vapaasti työnantajaa miettimättä. Rahapodissa on usein myös erittäin mielenkiintoisia vieraita, jotka herättävät paljon keskustelua ja avaavat polttavia puheenaiheita.

Rahapodia on nyt tullut 2 kautta ja 3 kausi alkaa tämän vuoden syksyllä. Podit ovat siitä käteviä, että niitä pystyy kuuntelemaan vaikka työmatkalla autossa ja saa kätevästi käytettyä senkin ajan hyödyllisesti. Keskity kuitenkin pääasiassa liikenteeseen, sillä kaverit ovat taitavia viemään keskittymisesi täysin muualle.

Lopuksi

Nordnet tarjoaa siis paljon eri mahdollisuuksia sijoittamiseen ja säästämiseen. Kaikkeen hehkutukseen löytyy siis syyt ja niitä on myös paljon lisää. Mainitsin kuitenkin vain omasta mielestäni tärkeimmät asiat. Facebookissa sijaitsevassa Sijoituskerho ryhmässä myös udeltiin mitä palvelua jäsenet käyttää ja tulokset olivat seuraavat:

suosituin vaelittaejae Kokemuksia Nordnetistä ja miksi Nordnet on niin suosittu?

Älä siis odottele enää yhtään ja *aloita viisas säästäminen jo tänään! Muista myös tykätä ja seurata blogiani Facebookissa ja Twitterissä! Sieltä saat ensimmäisenä tiedon uusista artikkeleista ja itseäni mietityttävistä asioista. Etkö ole vielä avannut arvo-osuustiliä? *Avaa ilmainen arvo-osuustili Nordnettiin jo tänään!

One thought to “Kokemuksia Nordnetistä ja miksi Nordnet on niin suosittu?”

  1. Nordnetin osakevälityspalvelut ovat toiminnoiltaan tavalliselle sijoittajalle selkeitä ja helppokäyttöisiä.

    Asiakaspalvelu kaipaisi puolestaan reipasta kehittämistä. Ensinnäkin asiakaspalvelu syytää sekavia viestejä tuhottomasti. Tekstien sekavuus johtuu luultavasti konekäännöksistä.
    Toisekseen vastaukset asiakkaan kysymyksiin ja vastauksiin ovat ylimielisiä ja kaavamaisia.
    Esim. rahanpesusäädösten täyttymistä vahditaan kuin jokainen asiakas olisi rikollinen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.