Skip to main content
Säästäminen rahastoihin? - SijoitusSuomi

Mitä sinun tulee tietää kuukausisäästämisestä rahastoihin?

Sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä.

Kuukausisäästäminen rahastoihin on erittäin kätevä tapa sijoittaa rahojasi, sillä saat automaattisesti ajallisen hajautuksen salkullesi ja jos asioit Nordnetissä, niin kulut ovat myös huomattavasti pienemmät. Tekemällä kuukausisäästösopimuksen Nordnetissä, ostosi tapahtuu myös automaattisesti ja sinulle jää huoleksi ainoastaan rahan tallettaminen omaan salkkuun ennen seuraavaa kuukautta.

Miksi kuukausisäästää?

Kuukausisäästäminen on erittäin helppo ja hyvä tapa sijoittaa rahastoihin tai pörssinoteerattuihin ETF-rahastoihin, sillä sopimuksen tehtyäsi koko prosessi on täysin automaattinen eikä sinun tarvitse huolehtia toimeksiannoista.

Se on myös helppo väylä tehdä sijoittamisesta säännöllistä sillä sijoittaminen rahastoihin on maratoni ja tulosten saavuttamiseen, sinun täytyy olla sitoutunut säästämiseen pitkän aikajakson ajan. Kuukausisäästäminen sopii myös hyvin sijoittamista aloitteleville, sillä sinun ei tarvitse huolehtia ajallisesta hajauttamisesta ja voit helposti sovittaa kuukausisäästämisen omaan talouteesi.

Kulut kannattaa myös huomioida, sillä Nordnet tarjoaa todella pienikuluisia vaihtoehtoja, etkä tule maksamaan merkintä, lunastus tai säilytyspalkkioita kuukausisäästäessäsi. Tämä tarkoittaa siis käytännössä sitä, että kuluiksi jää todella alhaiset hallinnointipalkkiot ja jos päätät kuukausisäästää Superrahastoihin, et tule maksamaan edes niitä.

Mihin voin kuukausisäästää?

Jos sinulla on tili Nordnetissä, voit tehdä kuukausisäästösopimuksen, josta voit valita haluamasi rahastot tai ETF-rahastot. Saat myös itse päättää haluamasi painotuksen kutakin rahastoa kohtaan ja voit missä tahansa vaiheessa kuukautta vaihtaa haluamiasi rahastoja tai niiden painotusta.

Olet myös itse täysin kontrollissa kuukausisäästösopimuksesta ja sinua ei velvoiteta edes säästämään joka kuukausi, vaan voit yksinkertaisesti jättää tallettamatta rahaa Nordnetin tilillesi ja jatkaa sitten, kun tilanteesi sen mahdollistaa.

Nordnetin kuukausisäästösopimus pähkinänkuoressa

  • Alkuun pääset 15€/kk rahastosäästämisessä ja 50€/kk ETF-säästämisessä
  • Maksat ainoastaan alhaiset hallinnointipalkkiot (Superrahastoihin kuukausisäästäessä täysin kuluton)
  • Valittavissasi on yli 30 koti- ja ulkomaisen rahastoyhtiön yli 400 rahastoa
  • ETF:iä valittavanasi on kolmelta johtavalta liikkeeseenlaskijalta
  • Rahastoihin kuukausisäästäessäsi voit valita itsellesi sopivan säästöpäivän (joka kuun 5., 15. tai 28. päivä)
  • Myidessäsi rahastot tai ETF:ät tulet maksamaan hinnaston mukaisesti.

Miten itse kuukausisäästän

Minulla on itsellä kuukausisäästösopimus Nordnetissä ja tällä hetkellä säästän kolmeen eri Superrahastoon 100€ /kk ja kahteen eri pörssinoteerattuun ETF-rahastoon 200€ / kk.

Muutin kuukausisäästösopimustani tässä kuussa ja se tulee ensikuusta lähtien sisältämään myös kolmannen ETF-rahaston, mutta sijoittamani rahamäärä ei tule muuttumaan, vaan vaihdoin vain hieman painotuksia ETF-rahastoissani. Voin lopuksi näyttää vielä kuvan omasta säästösuunnitelmastani, niin näet mihin säästän ja millä painotuksella.

kuukausisopimus Mitä sinun tulee tietää kuukausisäästämisestä rahastoihin?

Lisäsin siis yhden uuden ETF-rahaston säästösuunnitelmaani, sillä minulla ei vielä ollut maantieteellisesti hyvin hajautettu salkku ja tarvitsin jotain myös Euroopasta. Lisäsin siis ETF-rahaston joka keskittyy euroalueen suuriin yhtiöihin. Se edustaa nyt painotukseltaan 30 prosenttia minun ETF-kuukausisäästösuunnitelmasta.

Lopuksi

Lopuksi voimme siis päätellä, että kuukausisäästäminen on erittäin hyvä tapa aloittaa sijoittaminen pienemilläkin rahasummilla ja se sopii hyvin aloittelijoille sillä sinun ei itse tarvitse huolehtia mistään muusta kuin säästämisestä.

Saat myös erittäin hyvän ajallisen hajautuksen rahoillesi, sillä edes ammattilaiset eivät osaa arvioida oikeaa aikaa sijoittaa. Sijoittamalla kuukausittain varmistat sen, että ostat keskimäärin ns. oikeaan aikaan ja kurssin laskiessa ostat halvemmalla useampia rahasto-osuuksia. Aloita kuukausi säästäminen jo tänään! Etkö ole vielä avannut arvo-osuustiliä? *Avaa ilmainen arvo-osuustili Nordnettiin jo tänään!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.