Skip to main content

Kirjoittajasta

Kuka olen?

Olen 28-vuotias mies joka asuu yhdessä avovaimon kanssa rivitalokolmiossa (omistusasunto). Harrastuksiini sijoittamisen lisäksi kuuluu lähinnä nettipelaaminen ja tietotekniikan parissa puuhailu. Olen myös erittäin kiinnostunut teknologiasta ja tykkään vapaa-ajallani kokeilla ja vertailla kaikenlaista uutta kuluttajille tarkoitettua teknologiaa.

Miksi sijoitusblogi?

Aloitin tämän blogin, koska haluan olla viemässä sijoittamista harrastuksena eteenpäin suomessa ja haluan, että myös muilla olisi mahdollista laittaa säästämänsä rahan paikkaan, jossa niiden arvo ei pelkästään laske ajan myötä. Tämä on mielestäni tärkeää, sillä kuten alkukirjoituksessani sanoin: sijoittamista ei opeteta juuri missään ja sijoittamista pidetään varakkaiden ihmisten harrastuksena vaurastua lisää. Haluan, että suomessa opittaisiin säästämään, mutta ennenkaikkea säästämään viisaasti. Sukanvarteen säästäminen ei missään nimessä ole viisasta säästämistä, eikä myöskään pankkien säästötilien olemattomilla koroilla rahojen säilöminen. Toinen syy blogin aloittamiseen on se, että haluan oppia lisää nettisivujen ylläpidosta, sillä siitä voi tulevaisuudessa olla minulle hyötyä esimerkiksi työpaikan muodossa. Tämä blogi on tehty kokonaan WordPress-alustalla ja se on oiva tapa luoda blogeja tai nettisivuja ilman minkäänlaista edellistä kokemusta koodaamisesta.

Historia

Aloitin sijoittamisen syksyllä vuonna 2014 eli olen vielä suhteellisen uusi sijoittaja. Olin silloin vielä palkkatöissä, mutta syksyllä 2015 aloitin opiskelut Seinäjoen Ammattikorkeakoulussa Bachelor of Business Administration (BBA)  -linjalla. Kyseinen koulutus on käytännössä Tradenomin tutkinto, mutta se käydään kokonaan englanniksi. Luokkani on kansainvälinen ja luokassani on oppilaita sekä vaihto-oppilaita käytännössä joka puolelta maailmaa. Koulun alkaessa tajusin, että ellen minä käy töissä samalla kun opiskelen, en pystyisi millään pitämään sijoitusharrastustani yllä. Onneksi pystyin silti jatkamaan sijoittamista pienemmillä summilla ja nyt toisena opiskeluvuotena tajusin, että en tarvitse opintolainaa rahoittamaan opintojani eli voin yhtä hyvin nostaa kaiken opintolainan mitä saan ja käyttää sitä velkavipuna sijoittamiseen. Tästä aiheesta tulen kertomaan lisää blogissani, sillä opintolainaa ei missään nimessä kannata pelätä ottaa.

Tavoitteet

Sijoitustavoitteeni ovat aika yksinkertaiset, sillä tavoitteenani on ainoastaan löytää hyvä paikka rahoilleni, että ne pääsevät tekemään puolestani töitä. Normaalin säästötilin korot eivät tähän pysty, eli päätin alkaa sijoittamaan rahojani. En ota sijoittamisessa yleensä mitään suuria riskejä ja pyrin hajauttamaan rahojani maantieteellisesti ja ajallisesti minimoiden riskiä. Kaikki tämän hetkiset arvopaperini ovat rahastoja tai pörssinoteerattuja ETF-rahastoja eli suoria osakeostoja en vielä tässä vaiheessa ole tehnyt. Tähän tavoitteeseen sopii välittäjänä parhaiten Nordnet. Aloita sinäkin viisas säästäminen jo tänään!