Skip to main content
Uusi sijoittaja? Tutustu Sharevillen sijoitusverkostoon - SijoitusSuomi

Shareville – Sosiaalinen Sijoitusverkosto

Sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä.

Sosiaalisen median eri verkostoja on tänäpäivänä todella paljon, joidenkin mielestä jopa liikaa, mutta yhden erikoisimmista sosiaalisista verkostoista jota tiedän on Shareville. Se soveltuu täydellisesti kaikille jotka ovat sijoittamisesta kiinnostuneita ja on yksi Nordnetin parhaimpia ominaisuuksia. Mainitsin Sharevillen jo yhdessä edellisessä artikkelissani, mutta mielestäni se vaatii syvempää perehdytystä.

Mikä Shareville?

Shareville on siis sosiaalinen sijoitusverkosto *Nordnetissä, jossa kukin esiintyy omalla nimimerkillään ja keskustelee sijoittamisesta, säästämisestä tai mistä tahansa rahaan liittyvästä asiasta toisten käyttäjien kanssa.

Erikoista Sharevillessä on se, että liittyessäsi annat muiden käyttäjien tarkastella salkkusi sisältöä sekä kehitystä ja samalla pystyt myös katsomaan sinua kiinnostavien nimimerkkien salkkujen sisältöä. Tärkeää on kuitenkin huomata, että kukaan ei näe salkkusi rahallista arvoa, eikä myöskään sitä, millä summilla käyt kauppaa.

Voit myös halutessasi seurata muiden käyttäjien salkkuja ja saat reaaliaikaisesti tietää mitä kyseisen henkilön salkussa tapahtuu. Tämä mahdollistaa aika rehellisen keskustelun Sharevillessä, sillä et voi valehdella ostojasi tai myyntejäsi, koska salkkusi sisältö ja painotus on kaikille kokoajan näkyvissä.

Se onkin yksi Sharevillen hienoimmista ominaisuuksista ja on myös mahdollistanut erittäin ystävällisen, rehellisen ja mielenkiintoisen sosiaalisen verkoston. Liittyminen Sharevilleen on tietenkin vapaaehtoista, jos olet mielestäsi jo liiankin monessa sosiaalisessa verkostossa tai mielenkiintoa liittymiseen ei ole.

Keskustelu

Sharevillessä voit liittyä ryhmiin joita on todella paljon ja varmasti jokaiselle löytyy jotain ja jos ei löydy, voit aina myös perustaa oman ryhmäsi.

Eniten keskustelua käydään Suomi ryhmässä ja keskustelu on siellä myös aika laidasta laitaan, kun taas esimerkiksi Passiiviset indeksisijoittajat ryhmässä keskustelu tietenkin keskittyy lähinnä passiiviseen indeksisijoittamiseen, joka on varsinkin itselleni erittäin läheinen ja tärkeä aihe.

Sharevillessä on myös aloittelijoille tarkoitettuja ryhmiä ja olen niistäkin oppinut paljon uutta säästämisestä ja sijoittamisesta. Liityttyäsi ryhmiin voit seurata niissä tapahtuvaa keskustelua kätevästi uutisvirrastasi tai vierailemalla suoraan ryhmän sivulla.

Näet myös uutivirrassasi aina missä ryhmässä keskustelu on aloitettu ja se selkeyttääkin paljon uutisvirran selaamista. Voit myös halutessasi katsoa minkä tahansa ryhmän suosituimpia omistuksia ja niistä voit myös mahdollisesti löytää uusia tärppejä omiin sijoituksiisi.

suosituimmat omistukset Shareville  Sosiaalinen Sijoitusverkosto

Tässä voit nähdä juurikin Suomi ryhmän suosituimmat omistukset ja kenellekään tuskin tuli yllätyksenä, että Nokia on ehdottomasti kaikista suosituin omistus. Kuvasta sitä ei voi päätellä, mutta Sharevillessä näet myös kyseisten omistusten prosentuaaliset osuudet ja paljon muuta tietoa kuten osakkeen tai rahaston kehityksen.

Muita ominaisuuksia

Sharevillestä löydät myös muita erittäin hyviä ominaisuuksia ja niiden kaikkien listaaminen tähän artikkeliin veisi kauan, joten keskitytään vaan muutamiin eniten mielenkiintoa herättäviin ominaisuuksiin.

 • Salkun luokitus
  Sharevillessä pystyt katsomaan omasi, sekä muiden käyttäjien salkun luokitusta joka on merkittyä tähdillä 0 tähdestä aina 3 tähteen asti. Luokitus perustuu riskikorjattuun tuottoon (Sharpen luku).
 • Osakkeesta tai rahastosta käyty keskustelu
  Voit helposti mitä tahansa osaketta tai rahastoa painamalla nähdä mitä kyseisestä osakkeesta tai rahastosta puhutaan tai on puhuttu. Sinun on siis todella helppoa saada paljon hyödyllistä tietoa esimerkiksi siinä vaiheessa, kun päätät ostaa jotain uutta osaketta.
 • Relax Nordic ja Relax Finland
  Näistä osioista voit nähdä, kuinka paras kymmenys toimii tällä hetkellä. Näet esimerkiksi suosituimmat arvopaperit, kuukauden ostot ja kuukauden myynnit.
 • Shareville myös mobiilissa
  Aina ei tietenkään ole mahdollista selata Sharevilleä tietokoneelta, mutta onneksi Sharevilleä varten on tehty myös oma appi joka on ladattavissa Apple tai Android käyttöjärjestelmiin.

Lopuksi

Toivottavasti sain myös sinut innostumaan Sharevillestä jos et siellä jo ole. Uusien käyttäjien ja siinä samalla tulevien uusien näkökulmien määrä on hyvä juttu kaikille Sharevillen käyttäjille.

Sijoittamisesta ja säästämisestä oppiminen ei ole koskaan ollut näin helppoa ja hauskaa sekä vuorovaikutteista, mutta nyt siihen on mahdollisuus. Etkö ole vielä avannut arvo-osuustiliä? *Avaa ilmainen arvo-osuustili Nordnettiin jo tänään!

4 thoughts to “Shareville – Sosiaalinen Sijoitusverkosto”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.