Skip to main content

Salkkuni

Mitä missä milloin?

Aloitin sijoittamisen vuoden 2014 loppupuolella ja olen sijoittanut suhteellisen pienillä summilla, joten salkussani ei vielä toistaiseksi ole paljon kerrottavaa, mutta toivottavasti tulevaisuudessa myös minä saan mielenkiintoisemman salkun.

Arvopaperini ovat kaikki Nordnetissä ja valitsin kyseisen palvelun koska Nordnet on luotettava pohjoismainen osake- ja rahastovälittäjä. Tämän lisäksi Nordnetissä on erittäin pienet kulut sijoittajalle, joka mahdollistaa tietysti suuremmat tuotot.

Sijoitukseni

Lisäsin mukaan sijoitusrepertuaariini myös S-Osuuskunnat ja ASP-tilin vaikka nämä eivät perinteisessä mielessä ole sijoituskohteita, mutta näillä on erittäin suuri vaikutus piensijoittajalle ja ne tuottavat myös rahaa korkeammalla korolla kuin normaali säästötili.

piirakka9122018 Salkkuni

Päivitetty 9.12.2018

Tässä kuvassa näet salkkuni jakauman eri Superrahastoihin ja pörssinoteerattuihin ETF-rahastoihin. Aloitin sijoittamiseni Nordnetin kolmella Superrahastolla, jotka ovat siis Superrahasto Suomi, Ruotsi ja Tanska. Myöhemmin otin mukaan myös Norjan Superrahaston.

Säästän sekä Superrahastoihin ja ETF-rahastoihin Nordnetin kuukausisäästö ohjelmalla, joka tarkoittaa sitä, että X määrä rahaa siirtyy joka kuukausi automaattisesti kyseisiin rahastoihin ja tällä tavalla minimoin kaupankäyntikulut. Kuukausisäästösuunnitelman tekeminen onkin varsin järkevää piensijoittajalle jos Nordnetin palveluita käyttää.

kappyra9122018 Salkkuni

Päivitetty 9.12.2018

Tästä käppyrästä näet salkkuni kehityksen sen koko olemassaolon aikana vihreällä viivalla ja vertailuna on harmaalla viivalla OMXHPI eli Helsingin Pörssi. Alkoiko sijoittaminen kiinnostaa myös sinua? Avaa ilmainen arvo-osuustili Nordnettiin ja aloita sijoittaminen jo tänään!

*Teksti sisältää affiliate linkkejä. Rekisteröityessäsi linkin kautta saan pienen palkkion. Palkkioilla maksetaan muun muassa tämän blogin ylläpitokustannuksia.