Skip to main content
Oletko uusi sijoittaja? Miten onnistuu sijoittaminen tietyllä määrällä rahaa - SijoitusSuomi

Tämä sinun pitää tietää ennen sijoittamisen aloittamista

Sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä.

Sijoittamisen aloittaminen on aika haasteellista ilman kunnon tietämystä eri sijoittamispalveluiden tarjoajista. Onneksi niitä on paljon ja voimme vertailla niitä keskenään. Sijoittaminenhan tapahtuu tänäpäivänä hyvin pitkälti netissä vaikka ilmeisesti jotkin pankit ottavat vielä puhelin toimeksiantoja vastaan ja jos olet viime aikoina pankissa vieraillut, sinulle on varmasti myös pankkivirkailija erilaisia pankkien omia rahastoja tarjonnut. On hienoa, että pankit yrittää saada asiakkaitaan Suomessa kiinnostumaan sijoittamisesta, mutta täytyy todeta, että näissä pankkien omissa rahastoissa on aika suuret kulut jotka tulevat nakertamaan mahdollisia tuottojasi.

Minkä valitsen?

Jos olet kiinnostunut sijoittamaan tietyn määrän rahaa kuukaudessa rahastoihin, niin voin suositella lämpimästi *Nordnetin tarjoamia palveluita. Kaikki omat arvopaperini ovat kyseisessä palvelussa siitä syystä, että he tarjoavat kuluttomia Superrahastoja, jotka keskittyvät pohjoismaihin.

Nämä pohjoismaat ovat siis Suomi, Ruotsi, Norja ja Tanska. Näissä rahastoissa ei siis tietenkään ole aktiivista salkunhoitajaa, mutta kaikki kulut jotka yleensä rahastoissa olisivat tarjoaa Nordnet. Tässä ei siis ole mitään koiraa haudattuna sillä Nordnet pitää tätä ns. ’sisäänheitto’ tuotteena, jonka tarkoitus on siis saada haalittua uusia asiakkaita kilpailullisella alalla.

Nämä rahastot sopivasti mainiosti aloittelijan salkkuun, sillä voit aloittaa sijoittamisen niihin todella pienillä summilla. Voit aloittaa ostamaan näitä Superrahastoja jopa niin pienellä summalla kuin 15€. Tämä siis sopii varmasti jokaisen aloittelevan sijoittajan lompakolle.

Nordnetissä voit myös tehdä kuukausisäästösopimuksen esim. pörssinoteerattuihin ETF-rahastoihin joita myös löytyy minun salkustani. Nämä eroavat normaaleista rahastoista siten, että niillä käydään kauppaa pörssissä. Muitakin eroja tietysti löytyy, mutta käyn niitä läpi myöhemmin blogissani.

Osakkeet kiinnostaa

Jos haluat rahastojen sijaan aloittaa suorilla osakeostoilla Nordnet sopii myös siihen, mutta suorissa osakeostoissa täytyy muistaa kaupankäyntikulut, jotka käytännössä estävät pienten sijoitusten tekemisen.

Suorissa osakeostoissa nimittäin suositellaan vähintään noin 500-1000€ kertaostoja yhteen yritykseen, koska kaupankäyntikulut ovat muuten liian korkeat. Suorat osakeostot eivät kuitenkaan ole mahdottomuus edes piensijoittajalle, sillä voit kerätä ensiksi sen 500-1000€ kasaan pankkitilillesi ja sen jälkeen tehdä oston.

En kuitenkaan henkilökohtaisesti suosittele suoria osakeostoja piensijoittajille, koska hajauttaminen on todella haastavaa kun sijoituspääomaa ei vielä ole paljon. Rahastoja ostaessasi saat hyvän hajautuksen eri yrityksiin, sillä rahastot sisältävät useita eri yrityksiä ja rahastoa ostaessasi sijoitat käytännössä tasaisesti kaikkiin näihin yrityksiin.

Jos kuitenkin olet kiinnostunut enemmän seuraamaan osakemarkkinoita ja haluat päästää siihen heti mukaan niin Nordean palveluita kannattaa ehdottomasti katsoa, sillä he tarjoavat yhden prosentin hintakattoa jokaiseen toimeksiantoon.

Tämä käytännössä tarkoittaa siis sitä, että jos ostat yhtä yritystä esimerkiksi sadalla eurolla niin kaupankäyntikulut ovat 1€. Tämä on todella edullista ja tähän hintaan ei kukaan muu ilman kampanjoita pysty tällähetkellä vastaamaan.

Shareville – keskustele muiden sijoittajien kanssa

Yksi iso syy miksi suosittelen Nordnettiä aloittelijalle on se, että pääset liittymään Sharevilleen joka on siis pohjoismaiden suurin sosiaalinen sijoitusverkosto.

Voit ajatella sitä kuin Twitterinä, mutta kaikki ovat kiinnostuneita samasta asiasta. Voit antaa muiden seurata salkkusi kehitystä ja pääset seuraamaan menestyneiden sijoittajien salkkuja. Näet samalla myös mitä he ostavat ja myyvät.

Tämä on erittäin tärkeää aloittelijalle, koska aika usein nämä Sharevilleä aktiivisesti käyttävät antavat myös syitä miksi ostivat tai myivät tiettyjä rahastoja tai osakkeita. Voit myös liittyä erilaisiin ryhmiin Sharevillessä ja sopivia ryhmiä löytyy aloittelijoille, opiskelijoille jne.

Täältä saat varmasti apua mihin tahansa sijoittamista koskeviin kysymyksiin mitä mieleesi juolahtaa ja saat oivan kanavan seurata muiden sijoittajien liikkeitä!

Aloita tänään!

Sijoittamisessa tärkeintä on aika, aloita siis sijoittaminen jo tänään. Jokainen päivä mitä vitkuttelet tulee maksamaan sinulle selvää rahaa ja on selvää, että kun pääset rekisteröitymisvaiheen ohi ja pääset tekemään ensimmäisiä rahasto- tai osakeostoja niin se on nopeasti hoidettu ja sen jälkeen pääsetkin seuramaan pörssin kehitystä suoraan sivuilta.

Minkä tahansa palvelun valitsetkaan, toivon että minusta on ollut apua päätöksesi tekemisessä ja että pääset tekemään ensimmäiset sijoituksesi jo pian! Etkö ole vielä avannut arvo-osuustiliä? *Avaa ilmainen arvo-osuustili Nordnettiin jo tänään!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.