Skip to main content
Sijoittaminen Nordnetin Superrahastolla - SijoitusSuomi

Nordnetin Superrahastot – Suomen suosituimmat indeksirahastot?

Sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä.

Kulut ovat jokaisen sijoittajan riesa ja jokaisen sijoittajan tulee tehdä oikeita päätöksiä ja ratkaisuja minimoidakseen kulut. Onneksi Nordnet tarjoaa neljää eri Superrahastoa, jotka ovat kulurakenteeltaan käytännössä ilmaisia!

Mitä Superrahastot ovat?

*Nordnetin Superrahastot ovat siis lähes täysin kuluttomia rahastoja. Näitä ovat Superrahasto Suomi, Superfonden Sverige, Superfondet Norge ja Superfonden Danmark. Kuten nimistä voi päätellä, ne keskittyvät kukin omaan pohjoismaahansa ja seuraavat maidensa pörssin vaihdetuimpia osakkeita.

Nordnet lanseerasi nämä vuonna 2014 kesällä ns. ’sisäänheitto’ tuotteena, että saisivat haalittua lisää asiakkaita todella kilpailullisella alalla. Tämä toimii meille aloitteleville sijoittajille paremmin kuin hyvin, sillä kuluja täytyy vältellä ja nämä rahastot ovat myös niitä, joilla itse aloitin sijoittamisen vuoden 2014 syksyllä.

Rahastoissa ei siis ole minkäänlaisia kuluja lukuunottamatta todella marginaalisia (0,25%) valuutanvaihtokuluja, jotka tapahtuu automaattisesti ostaessasi rahastoja maasta, joissa ei ole sama valuutta käytössä kuin meillä täällä suomessa.

Sijoittaessasi siis esimerkiksi 100 euroa Ruotsin Superrahastoon, tulet maksamaan siitä 25 senttiä valuutanvaihtokuluja, eli et juuri mitään. Superrahastot eivät myöskään jaa osinkoa sijoittajille, vaan kaikki osingot sijoitetaan uudelleen takaisin rahastoon. Tämä on mielestäni todella hyvä juttu, sillä nämä uudelleen sijoitetut osingot tulevat nostamaan rahaston arvoa.

Superrahasto Suomi

Superrahasto Suomi seuraa OMXH25-indeksiä, joka tarkoittaa siis Helsingin pörssin 25 vaihdetuimman osakkeen kehitystä. Tämä on aivan ensimmäinen rahasto mitä ostin vuoden 2014 syksyllä.

superrahastosuomisijoitukset Nordnetin Superrahastot   Suomen suosituimmat indeksirahastot?
Superrahasto Suomi – Sisältö (10 suurinta)

superrahastosuomikehitys Nordnetin Superrahastot   Suomen suosituimmat indeksirahastot?
Superrahasto Suomi – Kehitys

Kuten kuvista voi päätellä, Superrahasto Suomella on mennyt aika hyvin ja vaikka aika suuria heilahduksia on tässä muutaman vuoden otannassa näkynyt, niin suunta on kuitenkin koko ajan tasaisesti ylöspäin.

Superfonden Sverige

Superfonden Sverige seuraa OMXSBGI-indeksiä, eli siis Tukholman pörssin 70 vaihdetuimman osakkeen kehitystä. Mielenkiintoista tämän ja Suomen Superrahaston välillä on se, että muutama yritys löytää molemmista eli esimerkiksi Nordea Bank AB.

superrahastoruotsisijoitukset Nordnetin Superrahastot   Suomen suosituimmat indeksirahastot?
Superfonden Sverige – Sisältö (10 suurinta)

superrahastoruotsikehitys Nordnetin Superrahastot   Suomen suosituimmat indeksirahastot?
Superfonden Sverige – Kehitys

Superfonden Sverige ei ole pärjännyt läheskään yhtähyvin kuin Superahasto Suomi, mutta tässä täytyy huomata Superfonden Sverigen suuri painotus rahoituspalveluihin ja niillä ei tässä viime vuosien aikana ole älyttömän hyvin mennyt. Lisäisin silti Superfonden Sverigen jokaisen sijoittajan salkkuun, sillä tilanteet muuttuu ja tulevaisuudessa kehitys voi olla paljon parempi.

Superfondet Norge

Superfondet Norge seuraa OBX-indeksiä, eli siis Oslon pörssin 25 vaihdetuimman osakkeen kehitystä. Tämä on myös ainut Superrahasto johon en ole itse sijoittanut, koska öljyllä on suuri paino tässä rahastossa enkä itse henkiökohtaisesti näe öljyllä tulevaisuutta. Varmasti silti hyvä vaihtoehto salkkuun jos hajautusta haluaa harjoittaa enemmän sektorien puolesta.

superrahastonorjasijoitukset Nordnetin Superrahastot   Suomen suosituimmat indeksirahastot?
Superfondet Norge – Sisältö (10 suurinta)

superrahastonorjakehitys Nordnetin Superrahastot   Suomen suosituimmat indeksirahastot?
Superfondet Norge – Kehitys

Kuten käppyrästä voimme päätelläkin, myöskään Superfondet Norgella ei ole mennyt vielä älyttömän hyvin, mutta onneksi kurssi on kuitenkin ylöspäin. Jos kysyisit minulta, että minkä näistä Superrahastoista jättäisin pois salkusta, se olisi ehdottomasti tämä, koska kuten sisällöstä voimme päätellä siellä on aika suuri painotus energia sektoriin. Voin toki olla myös väärässä ja tulevaisuudessa Superfondet Norge voi pärjätä erittäin hyvinkin, mutta aika näyttää.

Superfonden Danmark

Superfonden Danmark seuraa OMXC20CAP-indexiä eli siis Kööpenhaminan pörssin 20 vaihdetuimman osakkeen kehitystä. Tanskan Superrahasto on toinen ehdoton valinta ja sitä löytyy myös omasta salkustani. Se on pärjännyt todella hyvin ja muodostaa Superrahasto Suomen kanssa melkoisen parivaljakon.

superrahastotanskasijoitukset Nordnetin Superrahastot   Suomen suosituimmat indeksirahastot?
Superfonden Danmark – Sisältö (10 suurinta)

superrahastotanskakehitys Nordnetin Superrahastot   Suomen suosituimmat indeksirahastot?
Superfonden Danmark – Kehitys

Kuten voimme sisällöstä päätellä, Superfonden Danmark keskittyy aika paljon rahoituspalveluihin sekä terveydenhuoltoon. Itse näen esimerkiksi terveydenhuollolla mahtavan potentiaalin tulevaisuudessa ja uskon tämän olevan myös yksi niistä syistä, miksi Superfonden Danmark on pärjännyt hyvin. Lopussa näemme pienen notkahduksen, mutta uskon että aika parantaa tämänkin haavan ja nousuun lähdetään uudestaan.

Lopuksi

Kaiken kaikkiaan, kaikki neljä Superrahastoa ovat todella hyviä vaihtoehtoja aloittelijan salkkuun. Superrahastot ovat siis lähes kuluttomia ja voit myös kuukausisäästää näihin rahastoihin, joten suosittelen ehdottomasti tämän tilaisuuden käyttämistä hyväksesi. Vaikka maantieteellinen hajautus jää pohjoismaihin, niin on se kuitenkin hyvä alku. Etkö ole vielä avannut arvo-osuustiliä? *Avaa ilmainen arvo-osuustili Nordnettiin jo tänään!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.