Skip to main content

Näin aloitat sijoittamisen Nordnetissä vuonna 2019

Sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä.

Sijoittamisen aloittaminen voi tuntua aluksi vaikealta ja ilman kokemuksia tai kokemusta sijoittamisesta, sitä voi aluksi jopa hieman pelätä. Tämä kirjoitus on täydellinen opas juuri sinulle. Sinulle, joka haluat ottaa niskalenkin omasta taloudestasi ja aloittaa vaurastumisen sijoittamisen avulla.

Onnittelut! Olet nyt yhden askeleen lähempänä vaurastumista

Ensiksi haluan onnitella sinua. Olet löytänyt blogini ja olet nyt yhden askeleen lähempänä viisaan ja kustannustehokkaan sijoittamisen aloittamisesta. Kenties kuulit *Nordnetistä tai blogistani ystävältäsi ja päätit ottaa asiaksesi ottaa asiasta selvää, tai ehkä hakukone toi sinut tänne kiinnostuttuasi sijoittamisesta?

Suomessa on jo yli 800 000 piensijoittajaa, joten myös sinulla saattaa olla siitä jonkinlaista kokemusta. Ehkä olet vieraillut kivijalkapankissa ja säästänyt pankin sijoitusneuvojan suosittelemiin kuluiltaan kalliisiin aktiivisiin rahastoihin, tai ehkä sinulla ei vielä ole lainkaan kokemusta sijoittamisesta, mutta kova halu tehdä muutos elämässäsi?

Kokemuksellasi ei ole mitään merkitystä tätä kirjoitusta ja blogia lukiessasi. Sijoitusneuvojat ja alan ammattilaiset saavat joskus sijoittamisen kuulostamaan rakettitieteeltä, vaikka tuottavimmillaan sijoittaminen on todella yksinkertaista. Nordnetin työkalujen ja kuukausisäästämisen avulla se voi olla lähes yhtä yksinkertaista, kuin rahan tallettaminen tilille.

Suurin kynnys aloittamiseen on omassa päässäsi

Varallisuutesi, tulosi, ikäsi, kokemuksesi tai sukupuolesi eivät ole este sijoittamisen aloittamiselle. Suurin kynnys usealla suomalaisella on omien ennakkoluulojensa ja pelkojensa voittaminen. Kyllä, sijoittamalla voi myös menettää rahaa ja sen riskin ottaminen on juuri sijoittamisella vaurastuvan palkkio siitä, että saa rahoilleen tuottoa.

Useasti suomalaiset eivät tosin ajattele, että varmin tapa menettää rahansa on pitää niitä pankkien nollakorkoisilla käyttötileillä. Rahan määrä saattaa pysyä tililläsi vakiona, mutta rahalla on tapana menettää arvoansa ajan kanssa. Se, mitä saat sadalla eurolla tänään, on paljon enemmän, mitä saat sillä 10 vuoden päästä. Sitä kutsutaan myös inflaatioksi.

Tämän lisäksi otat riskejä joka ikinen päivä elämäsi aikana. Ehkä joudut auto-onnettomuuteen seuraavalla työmatkallasi tai ehkä olet muuten vain väärässä paikassa väärään aikaan. Elämässä sattuu ja tapahtuu, ja riskejä tulee otettua edes huomaamatta niitä. Kuitenkin kannattaa aina muistaa, että varmin tapa epäonnistua on olla yrittämättä lainkaan. Eräs elämässään erittäin menestynyt ihminen osasi pukea myös omat ajatukseni sanoiksi. Tämä lainaus on siitä asti jäänyt erittäin hyvin päähäni.

For any given decision that you’re going to make, there’s an upside and a downside, but in aggregate if you are stagnant and you don’t make those changes, then I think you’re guaranteed to fail and not catch up. So to some degree, I think it’s really right that over time, the biggest risk that you can take is to not take any risks.” -Mark Zuckerberg

Rekisteröityminen Nordnettiin

Olet jaksanut lukea tähän asti ja nyt olisi sitten sen sijoittamisen aloittamisen aika. Ensiksi sinun kannattaa *avata täysin ilmainen arvo-osuustili Nordnettiin. Olen aiemmin kirjoittanut, miksi Nordnet on suomalaisten keskuudessa niin suosittu ja se kirjoitus kannattaa myös lukaista läpi, jos Nordnet ei ole vielä entuudestaan tuttu.

Nordnettiin rekisteröityminen käy kätevästi sinun henkilö- ja verkkopankkitunnuksillasi tapahtuvan vahvistuksen avulla. Se on helppo ja yksinkertainen prosessi, jonka jälkeen sinulla on ikioma arvo-osuustilisi ja olet taas yhden askeleen lähempänä sijoittamisen aloittamista.

rekisteröityminen Nordnettiin Näin aloitat sijoittamisen Nordnetissä vuonna 2019
Rekisteröityminen Nordnettiin on helppoa ja yksinkertaista.

Rekisteröitymisen jälkeen olet valmis aloittamaan sijoittamisen. Kannattaa ensiksi tutustua käyttöliittymään seikkailemalla sivuilla kaikessa rauhassa. Voit myös samalla ilmoittaa vastatilisi Nordnetille, joka on se tili, mihin voit nostaa rahojasi. Voit lisätä myös useamman vastatilin verkkopankkitunnuksillasi. Vastatilin lisääminen onnistuu ylävalikosta ”Salkku” -> ”Vastatilit”.

vastatilinilmoittaminen Näin aloitat sijoittamisen Nordnetissä vuonna 2019
Vastatilin ilmoittaminen on helppoa verkkopankkitunnuksiesi avulla ylävalikosta salkku -> vastatilit

Tämän jälkeen voit tallettaa rahaa arvo-osuustilillesi. Tämä onnistuu ylävalikosta ”Salkku” -> ”Talletukset”. Voit helposti tallettaa rahaa tilillesi reaaliaikaisesti verkkopankin avulla. Voit myös tehdä perinteisen viitesiirtotalletuksen, mutta silloin voit joutua odottamaan muutaman päivän rahojesi ilmestymistä Nordnetin tilille.

talletusnordnet Näin aloitat sijoittamisen Nordnetissä vuonna 2019
Rahan tallettaminen Nordnettiin onnistuu helposti ylävalikosta salkku -> talletukset

Kuukausisäästämisen aloittaminen

Talletuksen jälkeen sinulla on käytettävissä olevia varoja tililläsi. Nyt olet jo todella lähellä sijoittamisen aloittamista. Vielä täytyisi vain löytää sijoituskohde rahoillesi.

Olen saanut lukijoiltani kysymyksiä siitä, miten kuukausisäästäminen käytännössä onnistuu. Tästä syystä ajattelin tässä kirjoituksessa käydä läpi vain rahastoihin ja ETF:iin sijoittamista kuukausisäästämisen muodossa. Tämä on suomalaisten piensijoittajien keskuudessa erittäin suosittu tapa sijoittaa vaivattomasti, aloittelijaystävällisesti, mahdollisimman pienillä kuluilla ja erittäin pienillä pääomilla eri rahastoihin ja ETF:iin. Nordnetissä voit aloittaa sijoittamisen vaikka vain 15 eurolla kuussa!

Tulen myöhemmin kirjoittamaan myös suorien osakeostojen toimeksiannoista Nordnetissä, mutta Nordnet on kirjoittanut siitä aika kattavan oppaaan, jos suorat osakeostot sinua kiinnostaa.

Kuukausisäästämisen aloittaminen onnistuu Nordnetissä yläpalkista ”Kaupankäynti” -> ”Kuukausisäästäminen”. Aluksi sinun täytyy lukea ja hyväksyä kuukausisäästämisen ehdot. Tämän jälkeen voit valita haluamasi rahastot ja/tai ETF-rahastot, niihin sijoitettavan summan ja prosentuaalisen painotuksen. Rahastoihin kuukausisäästäessäsi, voit myös valita kolmesta eri kuukausäästöpäivämäärästä: 5. päivä, 15. päivä tai 28. päivä.

kuukausisäästäminen Nordnet Näin aloitat sijoittamisen Nordnetissä vuonna 2019
Kuukausisäästäminen aloittaminen Nordnetissä onnistuu ylävalikosta kaupankäynti -> kuukausisäästäminen

Jos sopivien rahastojen etsiminen tuottaa harmaita hiuksia, kannattaa ehdottomasti vilkaista Nordnetin talousasiantuntijan Martin Paasin kirjoittama artikkeli nimeltä *Maailman parhaat ETF-rahastot?. Sieltä poimin myös itselleni parhaimmat ja kustannustehokkaimmat vaihtoehdot. Seuraavassa kuvassa on omat kuukausisäästökohteeni näkyvissä. Voit halutessasi lukea myös koko sijoitussuunnitelmani.

kuukausisäästäminen omasopimukseni Näin aloitat sijoittamisen Nordnetissä vuonna 2019
Tältä näyttää oma kuukausisäästösopimukseni. Helppoa ja helposti muutettavissa halutessasi.

HUOM! Kuukausisäästösopimus ei mitenkään sido sinua sijoittamaan asettamaasi summaa joka kuukausi. Jos arvo-osuustililläsi ei ole tarpeeksi rahaa kuukausisäästöpäivänä, mitään ei tapahdu. Voit myös halutessasi muokata kuukausisäästösopimusta milloin haluat.

Jalat pöydälle ja tuotoista nauttimaan

Jos sait kuukausisäästösopimuksen luotua, olet nyt siinä vaiheessa, että voit heittää jalat pöydälle tai lähteä vaikka kalaan! Ainut asia mistä sinun täytyy enää huolehtia, on rahojen tallettaminen Nordnettiin ennen seuraavaa kuukausisäästöpäivää.

Näin helppoa se loppujen lopuksi siis oli. Mitään sijoitusjargonia tai käyriä ei tarvinnut ymmärtää ja kaikki olikin kiinni vain sopivien kuukausisäästöinstrumenttien löytämisestä ja käyttöliittymän ymmärtämisestä.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että sijoittaminen on koukuttavaa puuhaa ja voit pian löytää itsesi uppoutuneena alan kirjallisuuteen ja blogiteksteihin. Eihän siinä sinänsä mitään pahaa ole, mutta vapaa-aikaasi se voi viedä yllättävän paljon.

Itse innostuin aikanaan jopa niin paljon, että aloitin kirjoittamaan sijoittamisesta kokonaisen blogin verran. Kirjoituksia löytyy myös säästämisestä ja talouden hallinnasta, joten kannattaa ehdottomasti lukea kirjoituksiani läpi, jos raha-asiat alkavat enemmän kiinnostamaan.

Toivottavasti kuulen sinun menestyksestäsi vuosien päästä ja voin olla ylpeä siitä, että autoin taas yhtä suomalaista oman varallisuuden kasvattamisen alkuun! Jos et vielä alussa ehtinyt, niin muista avata *täysin ilmainen arvo-osuustili Nordnettiin jo tänään!

Hyvää ja onnekasta sijoitusuran aloitusta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.