Skip to main content

Moi Mobiili todistetusti halvin – alle 90 € vuodessa!

Sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä.

Vuosi on vierähtänyt siitä, kun vaihdoin puhelinliittymäni Moi Mobiiliin. Kokemuksia Moista on ehtinyt kertyä paljon tämän vuoden aikana niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Pitikö Moi lupauksensa halvimmasta puhelinliittymästä ja toimiiko Moi hyvin myös ulkomailla? Nyt on aika ottaa asiasta selvää!

12 kuukautta laskuja taulukoituna

Vaihdoin liittymäni *Moihin vuoden 2018 alkupuolella ja kirjoitinkin Moista silloin arvostelun. Nyt vuoden jälkeen minulla on tarjota dataa omista laskuistani 12 kuukauden ajalta.

Aluksi olin hieman skeptinen Moista, sillä se oli kilpailijoitaan huomattavasti edullisempi puhelinoperaattori. Antaa kuitenkin eurojen puhua puolestaan, sillä tässä on Moin laskuni viimeisen 12 kuukauden ajalta:

KuukausiLaskun kokonaissumma
Tammikuu 20196,39 €
Helmikuu 20198,37 €
Maaliskuu 20196,39 €
Huhtikuu 20189,50 €
Toukokuu 20186,59 €
Kesäkuu 20186,72 €
Heinäkuu 20186,11 €
Elokuu 20186,11 €
Syyskuu 20186,11 €
Lokakuu 20186,39 €
Marraskuu 20187,76 €
Joulukuu 201810,50 €
Yhteensä:86,94 €

Yhteensä vuosi Moi Mobiilia maksoi minulle siis vain 86,94 €! Maksoin aiemmin puhelinliittymästäni yli 230 euroa vuodessa, joten tein todella suuria säästöjä vuositasolla kilpailuttamalla puhelinliittymäni edullisempaan vaihtoehtoon.

Kiinteää kuukausihintaa maksan Moista vain 6€/kk, mutta satunnaiset puhelut matkapuhelinverkossa nostavat kuukausihintaa jonkin verran.

Riittääkö 4 gigaa dataa kuukaudessa?

Iso osa *Moi Mobiilia harkitsevista varmaan miettii, että riittääkö tuo 4 gigaa dataa kuukaudessa omassa käytössään. Itselläni se on riittänyt todella hyvin ja kertaakaan en ole vielä tuota rajaa ylittänyt. Saahan tuohon liittymään tietenkin lisättyä sen rajattoman datan 12€/kk lisähinnalla, mutta sitten liittymä ei olekaan enää niin paljon kilpailijoitaan edullisempi.

Suurimman osan ajasta olen kytkettynä joko työpaikan tai oman kotini WLANiin, joten matkapuhelindataa ei tule käytettynä ihan hulluna. Ja ei siinä, kyllähän tuolla 4 gigalla saa todella paljon surffailtuakin, mutta pitkät sessiot Netflixissä tai YouTubessa voi syödä tuon datan aika nopeasti.

Tuohon Netflixin katsomiseen on kyllä hyvä vinkki. Lataa suosikkisarjasi/elokuvasi etukäteen Netflixistä ollessasi kytkettynä WLANiin ja näin voit nauttia niistä ilman huolta datan ylittymisestä. Sama toimii muuten Spotifyssakin.

Moi Euroopassa

Viime vuonna arvostellessani *Moi Mobiilin annoin kritiikkiä siitä, että EU-roaming dataa on liittymässä vain 1 giga. Kilpailijat ainakin vielä viime vuoden kesänä tarjosivat 10 gigaa roaming dataa, joten ero oli kymmenkertainen.

Saman vuoden heinäkuussa tuli sitten kokeiltua Moi Mobiilin roamingia käytännössä ollessani lomalla Berliinissä. Kaikki toimi todella hyvin ja dataa meni yhteensä n. 500 megaa viikon lomareissun aikana.

Selvisin siis ihan kevyesti, mutta ei se ihan itsestään tapahtunut. Tiesin suurimman datakulutukseni tulevan Google Maps -sovelluksesta, sillä vieraassa kaupungissa navigoiminen ilman tätä loistavaa sovellusta olisi mahdotonta. Niimpä latasin koko Berliinin kartan puhelimeeni ollessani yhdistettynä hotellin WLAN-verkkoon. Tällä tavalla Googlen ei tarvinnut ladata karttaa joka kerta uudestaan ja säästin paljon dataa.

Muuten sitä dataa ei sitten kulunutkaan kuin perus selailuun ja hotellissa sitten pystyi käyttämään dataa hieman huolettomammin, sillä sielä pääsin kiinni takaisin hotellin WLAN-verkkoon.

Lopuksi

Täytyy kyllä olla todella tyytyväinen tähän liittymään, sillä kaikki on toiminut tähän asti ihan niin kuin pitääkin. Tästä on hyvä jatkaa seuraavat 12 kuukautta Moin mukana. Vielä ei ole kilpailijat pystyneet vastaamaan tähän hintatasoon, vaikka useasti ovat kyllä yrittäneet ja soittaneet.

Jos haluat säästää parhaimmillaan reilusti yli 100 euroa vuodessa liittymäkustannuksissasi, kannattaa ehdottomasti *vaihtaa liittymä Moi Mobiiliin jo tänään!

2 thoughts to “Moi Mobiili todistetusti halvin – alle 90 € vuodessa!”

  1. Itse vaihdoin vajaa pari kuukautta sitten Moin liittymään ja olen ollut tyytyväinen. (Kiitos myös edellisestä postauksesta, joka osaltaan toimi innoittajana tähän!) Datamäärä on riittänyt hyvin ja koska puheluita tai tekstiviestejä ei juuri tule, niin hinta pysyy mukavan matalana. Edellinen liittymäni kuukausihinta oli n. 10 euroa, mikä oli myös mukavan matala, mutta välillä meinasin hermostua hitaaseen nopeuteen. Nyt nopeuskin on mukavasti parantunut ja samalla kokonaishinta laskenut, joten ei valittamista. 🙂

    1. Hienoa! Aika edullinen myös tuo sun edellinen liittymä on ollut! Itse maksoin 19,90€ kuukaudessa edellisestä liittymästäni. Itselläni on sama juttu puheluiden kanssa, että perinteisiä puheluja ja tekstiviestejä ei ihan älyttömästi enää tule, niin hinta on pysynyt mukavan matalana. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.