Skip to main content
Säästäminen sijoitussuunitelman avulla - SijoitusSuomi

Sijoitussuunnitelmani

Sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä.

Paljon olen asiaa pähkäillyt ja ajattelin vihdoinkin muuttaa sijoitussuunnitelmani siihen kuntoon, että kulurakenteeni olisi mahdollisimman matala. Mahdollisia muutoksia voi vielä tulla (varmasti tulee) ja verosuunnittelun myötä tämän suunnitelman toimeksipano voi hieman myös kestää, mutta uskon luoneeni hyvän pohjan omalle suunnitelmalleni.

Mitä suunnitelmissa?

Alkuvuodesta olin vielä varma, että suora osakepoiminta voisi olla myös minua kiinnostava sijoitusstrategia, mutta aikani asiaa pähkäiltyäni päätin sujauttaa sen ö-mappiin.

Päätin keskittyä rakentamaan salkun siten, että kulurakenteeni olisi mahdollisimman matala ja hajautus olisi mahdollisimman hyvä maantieteellisesti, ajallisesti sekä sektori kohtaisesti. Näitä asioita jos alkaa ynnäilemään päässään, niin ainoana varteenotettavana vaihtoehtona ovat indeksirahastot.

Strategiani on siis passiivinen kuukausisäästäminen indeksirahastoihin. Sijoitushorisonttini tulee olemaan vähintään 20 vuotta (toivottavasti 30-40 vuotta), sillä pikavoittoihin tällä strategialla ei tule pääsemään, mutta pitkäjänteisellä säästämisellä pääsen aina kuitenkin keskituottoon ja korkoa korolle -ilmiö hoitaa loput puolestani. Pidän kyllä mahdollisuuden itselläni kokeilla myös suoria osakeostoja, jos todella hyvä tilaisuus siihen avautuu.

Tavoitteeni

Tavoitteenani on taloudellinen riippumattomuus ja oman eläkkeen turvaaminen. En usko, että Suomen järjestelmä tulee säilymään niin hyvänä kuin se nyt on minun eläkeikääni asti, joten omasta mielestäni on järkevää aloittaa sen turvaaminen jo nuorena.

Eläkeikä tulee myös todennäköisesti vielä nousemaan ja haluan, että minulla on mahdollisuus päättää työelämäni hieman nuorempana, jotta pystyn vielä nauttimaan eläkkeestäni. Tulevaisuuden suunnitelmissani on myös ostaa oma asunto ja velan lyhentämisen sekä kuukausisäästämisen ylläpitäminen tulee varmasti tuottamaan harmaita hiuksia, mutta yritän parhaani mukaan tasapainoitella ja selvitä sen tuottamista ongelmista.

Mitä salkkuni tulee sisältämään?

Salkkuni sisältöä olen myös miettinyt hartaasti, sillä tein niin sanotun ”aloittelijan virheen” ennen kuin tutustuin kunnolla ETF-rahastoihin. Virhe ei sinänsä ollut vakava, mutta kulurakenteeni oli omasta mielestäni liian korkea noudattamalla *Nordnetin malli ETF-rahastoja.

Päätin siis tehdä pientä siivousta salkulleni ja valitsin aika tunnetut ja suositut vaihtoehdot salkkuuni. Halusin kasata pari taulukkoa, joilla pystyn helposti havainnollistamaan salkkuni tulevan sisällön. Taulukoista tulee löytymään valitsemani ETF-rahastot ja perinteiset rahastot.

Halusin myös lisätä TER-luvun (Total Expense Ratio), joka kuvastaa kuluja ja kyseisen kohteen painotuksen. Painotuksista täytyy vielä huomauttaa, että painotukset koskee vain kyseisen taulukon kohteita, eikä kokonaista painotusta. Kokonainen painotus taulukkojen välillä on noin 70 % ETF-rahastoihin ja 30 % rahastoihin.

ETF-rahastotKulut (TER)Painotus
iShares Core S&P 500 UCITS ETF (SXR8)0,07 %60%
db x-trackers Euro Stoxx 50 UCITS ETF (DXET)0,09 %30%
iShares Core MSCI Emerging Markets IMI UCITS ETF (IS3N)0,25 %10%
RahastotKulut (TER)Painotus
Superrahasto Suomi0,00 %25%
Superrahasto Ruotsi0,00 %25%
Superrahasto Tanska0,00 %25%
Superrahasto Norja0,00 %25%

Muut sijoituskohteet

Perinteisen salkun lisäksi portfoliossani tietenkin pysyy yhteinen ASP-tili avovaimoni kanssa, sillä tarkoituksenani on myös omistaa asunto. Tämän lisäksi olen myös mukana paljon mainetta niittäneessä ”S-Junassa”, jonka korkotuotosta on varmasti hyötyä polttopuina omille kuukausisäästökohteille.

Muita sijoituskohteita ei portfoliostani toistaiseksi löydy, mutta jos muutoksia tulee niin tulen varmasti siitä myös ilmoittamaan täällä blogissani!

Lopuksi

Toivottavasti pysyn suunnitelmassani ja suurempia muutoksia salkussani ei enää tapahtuisi, mutta harkinnassa on vielä napata joku varteenotettava kohde mukaan kuukausisäästöön. Jos mieleesi tulisi minulle sopivia kohteita niin jätä siitä kommentti tähän artikkeliin ja muista myös seurata bloginia Facebookissa ja Twitterissä!

Hyvää alkanutta kevättä kaikille ja korkeita tuottoja kaikille lukijoilleni! Etkö ole vielä avannut arvo-osuustiliä? *Avaa ilmainen arvo-osuustili Nordnettiin jo tänään!

2 thoughts to “Sijoitussuunnitelmani”

  1. Moi, olethan huomannut että Dxet sijoittaa Euroopan 50 suurimpaan yritykseen. Eli se on enemmänkin mega cap. Edullinen kuluilta kyllä mutta hajautuksena melko kehno.Morninstar analyysi aukaisee tuosta melko hyvin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.