Skip to main content

Katsaus viimeaikaisiin tapahtumiin ja omaan elämääni

Sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä.

Paljon on ehtinyt tapahtua niin omassa elämässä, kuin sijoitusmaailmassakin. Opinnot alkavat olemaan loppusuoralla, Bank Norwegian laskee talletustilin korkoa, korkoa maksamatta jättäneistä s-osuuskunnista on erottu ja Nordnet julkaisi uuden mobiilisovelluksen. Otetaan katsaus uusiin asioihin niin sijoitusmaailmassa, kuin omassa elämässänikin.

Bank Norwegian laski talletustilin korkoa

Aloitetaan ehkä tärkeimmällä, mutta myös surullisimmalla uutisella. Bank Norwegian päätti laskea talletustilin korkoansa 0,75 prosenttiin. Laskua tuli siis kokonainen prosentti, ja vaikka Norwegian tarjoaa silti kilpailijoihin nähden hyvää korkoa, voidaan tätä uutista pitää todella surullisena. Itse aion yhä pitää puskurirahojani Norwegianissa, mutta prosentin lasku on herättänyt sijoittajat keskustelemaan paremmasta vaihtoehdosta.

Yhtenä varteenotettavana vaihtoehtona pidetään Instabank nimistä myös norjalaista pankkia. He tarjoavat 1 prosentin talletuskoron talletuksille, mutta monella ei taida vielä olla henkilökohtaista kokemusta kyseisen pankin palveluista. Tästä syystä jään itse vielä odottelemaan. Olen myös ollut erittäin tyytyväinen Norwegianin palveluihin ja heidän luottokorttiinsa, josta tulee vielä myöhemmin oma kirjoituksensa.

S-osuuskunnat ja turhien osuuskuntien karsiminen

Päätin käyttää ylimääräisen ajan hyödyksi marssimalla S-pankkiin ja erottua niistä osuuskunnista, jotka eivät enää maksa korkoa. Kolmesta osuuskunnasta tuli siis erottua ja sain valita, saanko rahat käteisenä tai siirtona S-pankin tilille. Päätin ottaa rahat S-pankin tilille, sillä sieltä ne oli sitten helppo siirtää *Nordnettiin ja sitä kautta tuottavampiin kohteisiin.

Kuten aiemmin kirjoitin, S-junan matka on ollut viime aikoina kivinen ja yhä useampi S-osuuskunta on joko pienentänyt koron määrää, tai jättänyt koron kokonaan maksamatta. Uskon ilmiön johtuvan suuresta määrästä multiliittyjiä, jotka ovat liittyneet osuuskuntiin vain koron perässä. Tästä huolimatta, korkoa maksavia osuuskuntia on vielä ihan hyvä nippu ja jätin myös itselleni kaikki vielä toistaiseksi korkoa maksaneet S-osuuskunnat.

Nordnet julkaisi uuden mobiilisovelluksen!

Ei huonoa, jos ei jotain hyvääkin. Nordnet uudisti vihdoin mobiilisovelluksensa ja hetken sitä kokeiltuani totesin sen erittäin siistiksi ja toimivaksi sovellukseksi. Sovelluksessa on nyt myös mahdollista kirjautua sormenjälkitunnistinta käyttäen ja ainakin allekirjoittanut on tykännyt tästä mahdollisuudesta paljon. Enää ei tarvitse kirjoitella käyttäjätunnusta ja salasanaa salkun tilannetta seuratessa.

Sovelluksesta on myös mahdollista tehdä talletus, luoda seurantalista, seurata uutisia ja lisätä jopa ilmoituksia puhelimeen tärkeistä tapahtumista, kuten osingon maksuista! Nämä ilmoitukset ovat vakiona pois päältä, mutta ne saa halutessaan vaivattomasti päälle omasta profiilista.

Sharevilleä ei uudesta sovelluksesta vielä löydy, joka on kyllä sääli. Uskon Nordnetin kuitenkin päivittävänsä sovellusta tulevaisuudessa ja ehkä silloin saamme myös Shareville-integraation. Nyt jos selainversioon saisi vielä tuplatunnistuksen niin kaikki olisi todella hyvin. Tämä on ilmeisesti ollut työnalla jo pidemmän aikaa, joten eiköhän me kuulla pian myös siitä uudistuksesta. Nordnet vaihtaa myös ulkoista ilmettään hieman mielestäni modernimpaan ja robottisempaan muotoon. Vanhassa ulkoasussa ei kyllä mielestäni ollut mitään vikaa, mutta ei tuo uudempikaan hassulta näytä.

Opintoni loppusuoralla!

Pian on koulunpenkin piina lusittu, sillä opinnoistani on jäljellä enää opinnäytetyö. Olen jo aloittanut opinnäytetyön kirjoittamisen ja toivonkin valmistuvani vielä tämän vuoden puolella. Opintoni on edennyt varsin nopeasti ja määräajassa ollaan kaiken järjen mukaan valmistumassa, eli opintolainahyvitys voi omalla kohdallani olla todellisuutta. Tämä sopisi itselleni todellakin paremmin kuin hyvin, sillä hyvityksen määrä olisi nopeasti laskettuna lähes 5000€.

Toivotaan nyt, että loppupuristus opinnoissa toisi hedelmää ja pääsisin myös itse siirtymään takaisin työelämään. Opiskelijana sijoittaminen on ollut haasteellista, mutta paljon on tullut opittua matkan varrella ja siitä on varmasti hyötyä myös tulevaisuudessa!

Lopuksi

Viimeaikoina on ollut paljon kiireitä niin koulun, kuin työnhaunkin parissa, joten blogin kirjoittaminen ja videoiden tekeminen on jäänyt vähemmälle. Onneksi tässä harrastuksessa ei ole deadlineja ja saan päättää vapaasti milloin on aikaa kirjoittaa.

Toivotaan nyt kaikesta huolimatta, että pääsen tasaisen kirjoittelun tahtiin mahdollisimman pian. Tarkoituksena olisi tulevaisuudessa kertoa enemmän Bank Norwegianin luottokortista, Nordnetin uudesta sovelluksesta sekä työstää uusi video YouTubeen. Jos et siis vielä seuraa minua sosiaalisessa mediassa niin muista seurata minua Twitterissä, tykätä sivuistani Facebookissa ja tilata kanavani YouTubessa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.