Skip to main content

Nordnetin uusi mobiilisovellus – hitti vai huti?

Sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä.

Kauan sitä odotettiin, mutta nyt se on vihdoin täällä: Nordnetin uusi mobiilisovellus. Onko sovellus ratkaissut edellisen version ongelmat ja löytyykö sovelluksesta vielä parannettavaa? Otetaan katsaus sovelluksen sisälle ja sen ominaisuuksiin.

Mobiilisovellusten vallankumous

Yhä useampi meistä käyttää mobiililaitteitamme hoitaaksemme asioita, joita vielä 5-10 vuotta sitten teimme täysin tietokoneillamme. Verkkopankki, sosiaalinen media, viihde, uutiset ja lähes kaikki mitä päivittäin teemme, pystytään nyt myös hoitaa mobiililaitteilla. Ei siis ole mikään ihme, että myös pörssissä tehdään kauppaa ja seurataan salkkua taskuistamme löytyvällä laitteella.

Ja tietenkin käytämme mobiililaitteitamme, sillä sovellukset ovat kehittyneet huimaa vauhtia ja myös turvallisuuteen on osattu viime aikoina panostaa enemmän. Tämä trendi tuskin tulee mihinkään muuttumaan, sillä teknologian jatkuva kehitys mahdollistavat aina vaan paremmat, turvallisemmat sekä nopeammat tavat hoitaa asioita.

Nuoret eivät tietenkään ole muutoksesta moksiskaan ja ottavat uuden teknologian tuomat mahdollisuudet ilosylin vastaan, mutta väittäisin vanhemmalla sukupovella olevan hieman kasvukipuja asian suhteen. Uuden teknologian ymmärtäminen ja sen oppiminen vievät aikaa ja vanhat, jo opitut toimintamallit katoavat sen ympäriltä.

Itsellenikin oli kova paikka jättää verkkopankin tunnuslukukortit menneisyyteen ja siirtyä käyttämään tunnuslukusovellusta. Miksi jo valmiiksi hyvä tapa kirjautua verkkopankkiin täytyy muuttua, sillä tunnuslukukortit ajoivat asiansa vallan mainiosti? Kauan ei kuitenkaan tarvinnut kasvukipuilla, sillä hyvin nopeasti siirron tehtyäni tajusin sovelluksen olevan huomattavan paljon nopeampi ja kätevämpi tapa kirjautua verkkopankkiin.

Nordnetin uusi mobiilisovellus

Nordnet tajusi myös varhain tämän trendin, mutta ensimmäinen yritys luoda hyvä mobiilisovellus meni mielestäni puihin. Sovellus oli raskaan oloinen, epävakaa toiminnallisuudeltaan ja kirjautuminen oli hidasta. Sovellusta hetken kokeiltuani, päätin jättää sovelluksen omaan arvoonsa ja jatkaa Nordnetin käyttöä tietokoneellani.

Nordnet oli myös tietoinen näistä ongelmista ja pitkä odotus vihdoin palkittiin uudella mobiilisovelluksella. Uusi mobiilisovellus on siisti, kevyt, vakaa ja täynnä parannuksia edeltäjäänsä verrattuna. Heti sovelluksen ladattuani huomasin Nordnetin uuden visuaalisen ilmeen, sekä teknologian tuomat mahdollisuudet kirjautumiseen. Nyt sisäänkirjautuminen on siis mahdollista myös sormenjälki- ja kasvotunnisteilla (Touch ID ja Face ID).

nordnet mobiilisovellus tervetuloauusi Nordnetin uusi mobiilisovellus   hitti vai huti?
Nordnetin uusi sovellus tervehtii uudella visuaalisella ilmellään ja toiminnallisuudellaan.

Uudet mahdollisuudet sisäänkirjautumiseen ovat mielestäni mahtava muutos, sillä jos haluan nopeasti vain katsoa salkkuni tilanteen, on käyttäjätunnuksen ja salasanan näpyttäminen puhelimella turhan hidasta ja myös turvallisuusriski.

Sovelluksella on salkun seuraamisen lisäksi myös mahdollista käydä kauppaa, seurata markkinoiden tilannetta, luoda omia seurantalistoja ja lukea uutisia omiin omistuksiisi liittyen. Sovellus siis räätälöi sinulle personoidun uutisvirran perustuen salkkusi sisältöön. Sovellus on myös todella siisti ja kaikki ylimääräinen turha on riisuttu pois tästä versiosta.

Yhtenä ”piilotettuna” ominaisuutena on ilmoitusten käyttöönotto. Ilmoitukset ilmoittavat uuden viestin tapaan sinua osingoista, tilisiirroista ja toimeksiantojen tilasta. Voit ottaa ilmoitukset käyttöön helposti omasta profiilistasi, sillä ne ovat vakiona pois päältä.

nordnet mobiilisovellus markkina ja ilmoitukset Nordnetin uusi mobiilisovellus   hitti vai huti?
Sovelluksella on helppoa seurata markkinoiden tilannetta ja lukea viimeisimpiä uutisia omiin omistuksiin liittyen tai vaihtoehtoisesti kaikkia uutisia.

Mitä sovelluksesta uupuu?

Omaan käyttööni sovellus on lähes täydellinen, mutta ihmettelen suuresti Shareville-integraation uupumista sovelluksesta. Nordnet on kuitenkin markkinoidut Sharevilleä paljon ja se on mielestäni mahtava sosiaalinen alusta, joka ansaitsisi paikan sovelluksesta. Uskoisin kuitenkin sovelluksen päivittyvän tulevaisuudessa ja ehkä saamme myös Shareville-integraation mahdollisimman pian.

Lukaisin myös läpi sovelluksen arvosteluja ja tällä hetkellä sovelluksella on Google Play -kaupassa 3/5 tähteä reilusta 3000 arvostelusta. Kritiikkiä on saanut muun muassa tilisiirto-ominaisuuden puuttuminen, eli reaaliaikaiset talletukset eivät vielä onnistu sovelluksella, sekä indeksien, valuuttojen ja hyödykkeiden absoluuttisten arvojen puutteesta.

Sovellus on myös saatavilla vain Android ja iPhone puhelimien käyttäjille, eli Windows-puhelimien käyttäjät jäävät tällä kertaa ilman uutta sovellusta. Tämä on ollut jatkuva trendi muissakin sovelluksissa, sillä Windows-puhelimien osuus on häviävän pieni mobiilimarkkinoilla.

Lopuksi

Oletko jo itse kokeillut Nordnetin uutta sovellusta? Mitä huomioitavaa ja parannuehdotuksia sinulla on sovellukseen? Kirjoita kommenttia alle jos tulee jotain lisättävää mieleen! Muista myös  seurata sivujani Twitterissä, tykätä sivuistani Facebookissa ja tilata kanavani YouTubessa! Jos sinulla ei vielä ole arvo-osuustiliä Nordnetillä, niin *luo täysin ilmainen arvo-osuustili jo tänään!

4 thoughts to “Nordnetin uusi mobiilisovellus – hitti vai huti?”

  1. Onhan tuo Nordnetin uusi sovellus paljon parempi verrattuna siihen alkuperäiseen. Nyt sitä jo käyttää mielellään salkun seurantaan! Kaupat teen kyllä yhä selainversiossa.

  2. Surkeitahan nämä mobiili räpellykset ovat. Teen kauppani pöytäköneelta johon liitetty muutama iso näyttö.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.