Skip to main content
Bank Norwegian, Säästäminen talletustilillä - SijoitusSuomi

Bank Norwegianin talletustilillä korkoa laiskalle rahalle

Sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä.

Bank Norwegian on jokin aika sitten rantautunut myös Suomeen ja tarjoavat poikkeuksellisen hyvää (0,75%) korkoa perus talletustilille. Miten tämä on mahdollista, kun kivijalkapankit eivät välttämättä yllä edes puoleen prosenttiin? Katsotaan seuraavaksi miksi he tarjoavat poikkeuksellisen hyvää korkoa ja miten myös sinä voit saada ylimääräisen rahasi tekemään edes vähän töitä!

Mikä ihmeen Bank Norwegian?

Air Norwegian on monille tuttu lentoyhtiö, mutta kuinka moni tiesi Bank Norwegianista? Bank Norwegian on Norjalainen yksityisille henkilöille suunnattu nettipankki, joka aloitti pankki toimintansa vuonna 2007.

Suomeen pankki rantautui vasta vuonna 2015, mutta itsekin luin Bank Norwegianin hulppeasta 0,75% talletuskorosta vasta viime vuoden loppupuolella.

Kyseessä on siis suhteellisen tuore asia sijoittajien ja säästäjien keskuudessa. Pankilla on siis pankkitoimilupa Norjassa ja pankki kuuluu Norjan talletussuojan piiriin.

Mitä riskejä talletustiliin sisältyy?

Aiemmin mainitsemani Norjan talletussuoja suojaa rahasi 100 000 euroon asti, joten rahasi ovat turvassa jos finanssimaailmassa jyrisee ja Norwegian menisi nurin. Täysin riskitöntä se ei kuitenkaan ole, sillä suoja maksaa rahasi takaisin Norjan kruunuina.

Tästä syystä kannat valuuttariskiä ja suurimpana pelkonasi on Norjan kruunun heikkeneminen. Riski on siis pieni, mutta se täytyy tietenkin huomioida ennen tilin avaamista. Pankki ei tietenkään myöskään korvaa summia jotka ylittää 100 000 euroa. Suurimmalla osalla meistä tuskin muutenkaan on yli 100 000 euroa ylimääräistä makaamassa pankkitilillä, joten siitä ei hirveästi kannata välittää.

Kuinka näin hyvä korko on pankille kannattavaa?

Pankki toimii Suomessa pääasiallisesti yksityisille henkilöille ja tarjoaa vakuudettomia suuri korkoisia kulutusluottoja asiakkailleen. Huomaat tämän varmasti vierailemalla Bank Norwegianin nettisivuilla.

Pankki kuitenkin tarjoaa säästäville asiakkailleen kivijalkapankkeja hulppeampaa korkoa, sillä he käyttävät sinun säästämiäsi rahoja rahoittaakseen tulevia korkea korkoisia kulutusluottoja. Korko on niin suuri, että heille jää vielä huomattava marginaali talletuskoron jälkeen.

Pitäisin tätä siis win-win tilanteena säästäjille ja pankille. Uskon itse suuren talletuskoron olevan myös sisäänheittotuote Suomalaisille asiakkaille ja tavoitteena on varmasti päästä paremmin Suomalaisten tietoisuuteen tarjoamalla hyvää talletuskorkoa.

Miksi avata tili Bank Norwegianiin?

Jos osakemarkkinat yltävät keskiarvolta huomattavasti parempaan tuottoon, niin miksi tilin avaaminen on silti kannattavaa? Lähes kaikille ehtii aina kertyä hieman ylimääräistä käyttötilille ennen siirtoa osakemarkkinoille tai kenties mielestäsi pian rytisee ja olisi aika siirtää tuleva ylimääräinen raha turvallisempaan satamaan?

Tällöin talletustilin avaaminen voi olla kannattavaa, sillä rahasi eivät pääse tekemään mitään töitä käyttötilillä tai perinteisellä kivijalkapankin talletustilillä. 0,75% korko ei maata mullista, mutta jokainen euro on aina kotiin päin ja niillä voi olla yllättävän suuri merkitys pitkässä juoksussa korkoa korolle -ilmiön avulla.

Allekirjoittanut avasi tilin, sillä kuukausisäästän rahastoihin ja tästä syystä en siirrä kaikkia ylimääräistä suoraan osakemarkkinoille, vaan haluan myös hyvän ajallisen hajautuksen sijoituksilleni.

Näin avaat tilin Bank Norwegianille

Tilin avaaminen Bank Norwegianille käy vaivattomasti ja sinun täytyy ainoastaan mennä heidän nettisivuilleen, suunnistaa sivuston alalaitaan, syöttää tietosi ja tunnistautua verkkopankkitunnuksia käyttäen.

Sen jälkeen sinun täytyy huolellisesti lukea suhteellisen lyhyt sopimus ja allekirjoittaa se digitaaliselle allekirjoituksella, eli jälleen kerran tunnistautua verkkopankkitunnuksilla. Kirjautuminen pankkiin tapahtuu myös pankkitunnuksiasi käyttäen ja rahan siirtäminen on myös vaivatonta, sillä sivut kertovat sinulle tilinumeron ja viitenumeron mihin rahat täytyy siirtää.

Muista kuitenkin asettaa tili- ja viitenumero huolellisesti, sillä pankki ei vastaa väärän tilinumeron näpyttämisestä.  Vastatilin asettaminen tapahtuu myös verkkopankista ja sen muuttaminen vaatii tekstiviestivahvistuksen. Kyseessä on siis suhteellisen turvallinen kirjautuminen ja palvelu.

Pankkia on myös yllättävän yksinkertaista käyttää, mutta miinuspuolina voisi sanoa sivujen olevan hieman vanhanaikaisen näköiset ja tylsät. Mitään ylimääräistä höttöä sivuilla ei ole joten eksyminen on mahdotonta, mutta samalla sivut antavat yllättävän epäammattimaisen kuvan ja voit välillä ihmetellä oletko matkastanut ajassa 10 vuotta taaksepäin.

Rahojen siirtämisen jälkeen voit kuitenkin antaa koron tehdä työtään ja välillä käydä katsomassa kuinka paljon raha on tehnyt töitä puolestasi.

Verotuksesta

Verokarhun hampaita on vaikea tylsyttää ja niin on myös tässäkin tapauksessa. Bank Norwegianilla ei ole Suomessa sivuliikettä, joten kaikki saamasi korkotuotto on pääomaverotettavaa tuloa.

Voit kuitenkin normaalisti vähentää ne myyntitappioistasi verotuksessa. En ole vielä täysin varma tekeekö Bank Norwegian puolestasi veroilmoituksen automaattisesti, mutta näin olen kuullut usean sanovan.

Ole kuitenkin tarkkana veroilmoitusta lukiessasi, sillä verokarhua ei kannata turhaan suututtaa. Saat kuitenkin helposti tulostettua raportin kertyneistä korkotuotoista, jonka voit sitten ilmoittaa verottajalle.

Lopuksi

Tässä taas yksi tili lisää avattavaksi ja allekirjoittaneellakin alkaa olemaan tilejä ja rahaa sullottuna ties missä, mutta kaikki mahdollisuudet käytetään ja mitään ei jätetä käyttämättä.

Varaa siis itsellesikin puoli tuntia ylimääräistä aikaa ja laita ylimääräiset laiskat rahat tuottamaan lisää. Tämän hetkisessä korkomaailmassa 0,75% talletuskorko on todella hyvä johon mikään Suomalainen kivijalkapankki ei tällä hetkellä kykene.

Muista myös lukea Bank Norwegianin luottokortista, joka on varsinkin matkaileville ihmisille todella kätevä luottokortti.

Jos et ole aiemmin blogiani lukenut, niin muista lukaista myös muut itseäsi kiinnostavat artikkelit ja *avaa myös ilmainen arvo-osuustili Nordnettiin jo tänään! Muista myös tykätä sivuistani Facebookissa ja seurata blogiani Twitterissä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.