Skip to main content
Vuosi 2016, Oma sijoittaminen - SijoitusSuomi

Vuosi 2016

Sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä.

Vuosi 2016 on pian ohi ja monien mielestä se on ollut erittäin huono vuosi, mutta minulle sillä oli paljon merkitystä ja laitoin paljon pyöriä pyörimään kuluneen vuoden aikana, ainakin jos sijoittamisesta ja säästämisestä puhutaan. Tässä artikkelissa käydään läpi vähän vuottani ja mitkä ovat tavoitteeni seuraavalle vuodelle.

Kuinka meni?

Vuosi alkoi erittäin huonosti, sillä osakemarkkinoilla tapahtui hurja notkahdus ja se sai minut hetkeksi aikaa miettimään omia sijoituksiani. Olin myös juuri aloittanut kuukausisäästämisen ETF-rahastoihin ennen notkahdusta, joten se sai hieman mielen matalaksi. En kuitenkaan alkanut panikoimaan, vaan rohkeasti jatkoin kuukausisäästämistä niin hyvin kuin taloudellisesti pystyin.

Alkuvuosi oli myös taloudellisesti hieman tahmeampaa ja muutaman kuukauden kuukausisäästöt ETF:iin jäi tekemättä. Vuodelle 2016 uumoiltiin myös kunnon romahdusta, mutta ellei se nyt viimeisinä päivänä tapahdu niin taitaa jäädä tapahtumatta. Tilanne maailmalla on kyllä erittäin epävarma, mutta ymmärrän riskin ja ajattelen sen vain mahdollisuutena tankata lisää halvemmalla, jos romahdus tässä lähitulevaisuudessa tapahtuu.

Pyörät pyörimään

Alkusyksystä aloin vakavasti miettimään omaa strategiaani ja näin ainoana loogisena vaihtoehtona aloittaa opintolainalla sijoittamisen, sillä teen töitä vain kesäisin ja opiskelijana ei pelkästään Kelan rahoilla elä. Opintolainaa vivuttamalla Nordnetin* Superrahastoihin ja ETF-rahastoihin voin saada mukavan tuoton näinä opiskelija vuosinani ja näen sen kannattavana riskinä, sillä tulen todennäköisesti valmistumaan ajoissa ja opintolainan korko on erittäin alhainen johtuen pääasiassa todella matalasta euriborista.

Halusin myös päästä mukaan S-Junaan ja syksyn opintolainaosuudella (1600€) ostinkin kaikkien korkoa maksavien S-osuuskuntien osuudet ja loput menivät kuukausisäästösopimukseen. Sain myös haluamaani kasvua salkulleni ja vaikka alkuvuodesta näytti pahalle, niin loppuvuosi kuittasi kyllä paljon alkuvuoden tappioita ja päästiin jopa ihan hyvään tuottoon.

Mitä vuonna 2017?

Vuosi 2017 tulee olemaan erittäin mielenkiintoinen, sillä tulen saamaan heti vuodenalussa toisen opintolainaosuuteni (2000€), jolla haluan pääasiassa rahoittaa kuukausisäästösopimusta ETF-rahastoihin ja ehkä mahdollisesti tehdä ensimmäisen suoran osakeostoni, jos *Nordnetiltä tulee sopiva tarjous.

Haluaisin löytää vakavaraisen yrityksen, jolla olisi hyvät tulevaisuudennäkymät ja joka maksaisi myös hieman osinkoa, sillä tavoitteenani olisi joskus elää lähes pelkästään osinkotuloilla, joten joudun miettimään tarkasti osakeostojani.

Toivottavasti vuodesta 2017 tulee erittäin hyvä ja katsotaan jos pääsen myös suorien osakeostojen maailmaan, sillä silloin tulen päivittämään omia ostojani myös tänne blogiin ja mielenkiintoista luettavaa tulee silloin myös omista sijoituksistani. Yritän myös säännöllisen epäsäännöllisesti kirjoittaa tätä blogiani, kunhan sopivaa kirjoitettavaa tulee mieleen ja aikaa löytyy.

Lopuksi

Lopuksi haluan toivottaa kaikille lukijoilleni hyvää ja onnellista uuttavuotta. Haluan myös kiittää kaikkia palautetta antaneita, sillä te motivoitte minua kirjoittamaan lisää. Tehdään vuodesta 2017 erittäin hyvä ja tuottoisa meille kaikille!

One thought to “Vuosi 2016”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.