Skip to main content

SijoitusSuomi.fi on uudistunut

Ulkoasun värimaailma, uudistetut kategoriat, sivujen nopeuttaminen ja hakukoneoptimointi ovat olleet viime aikoina työn alla. Sain myös kaverini tekemään opinnäytetyönsä sivuilleni hakukoneoptimointiin liittyen, joten uudistuksen tuulet puhaltavat mukavasti. Pääsimme myös 1000 seuraajan yli Twitterissä ja yli 100 tykkääjän rajan Facebookissa

Ulkoasun värimaailma ja sivujen nopeutus

Moni blogiani pidempään lukenut muistaa vielä suhteellisen tylsän harmaan värimaailman mikä sivuiltani löytyi. Tavoitteenani oli hieman uudistaa värimaailmaa ja onnistuinkin siinä mielestäni hyvin. Nyt blogiani koristaa Suomen siniset värit ja ne hivelevät ainakin omaa silmääni enemmän kuin ennen.

Sivustoni nopeudessa oli myös hieman parantamisen varaa ja otimme kaverini kanssa asiaksi nopeuttaa sivujen latautumista. Tämä parantaa käytettävyyttä huomattavasti, sillä sivut latautuvat nyt huomattavasti nopeammin kuin ennen.

Sivujen mobiiliversion pitäisi olla nyt myös nopeampi. Kivutonta sivujen nopeuttaminen ei kuitenkaan ollut ja jouduin valitettavasti luopumaan sivujen sivupalkista löytyvästä Facebook feedistä. Arvostan kuitenkin sivustojen nopeutta enemmän, joten tämä päätös täytyi tehdä.

Uudistetut kategoriat ja helppokäyttöisyys

Aloittaessani blogia vuoden 2016 lopulla, minulla ei ollut vielä paljon kirjoitettuja artikkeleita. Tästä syystä, näin kirjoitusten kategorioinnin turhana ja en panostanut siihen juuri lainkaan.

Nyt kirjoituksia alkaa kuitenkin olla jo jonkin verran ja haluan sivuillani vierailevien löytävän haluamansa tiedon mahdollisimman vaivattomasti. Tästä syystä hoidin kategorioinnin täysin uusiksi. Nyt lukija pystyy löytämään haluamansa tiedon huomattavasti nopeammin kuin ennen.

Halusin myös lisätä täysin uuden kategorian, johon myös tämäkin kirjoitus tulee. Kategorian nimi on: ”Minä” ja se tulee sisältämään enemmän omaa elämääni avartavia kirjoituksia. Keskityn kuitenkin yhä enimmäkseen tietoa sisältäviin kirjoituksiin, sillä kirjoittajan elämästä kertovia blogeja on netti pullollaan.

Hakukoneoptimointi ja sosiaalinen media

Hakukoneoptimointi on ollut itselleni aika vieras käsite pidemmän aikaa, mutta onneksi nyt sain kaverini jeesaamaan minua sen kanssa. Hakukoneoptimointi on todella tärkeää blogini kannalta, sillä hyvällä optimoinnilla uudet lukijat löytävät artikkelini huomattavasti vaivattomammin Googlea ja muita hakukoneita käyttäen.

Optimointi ei ole vielä täysin valmis, mutta parempaan suuntaan ollaan menossa joka päivä! Sosiaalisen median kanavat alkavat myös kerätä enemmän tykkääjiä ja seuraajia.

Tämä on hieno asia ja pääsimmekin hetki sitten 1000 seuraajan merkkipaalun yli Twitterissä ja 100 tykkääjän rajan yli Facebookissa! Toivottavasti myös sosiaalisen median kanavani jatkavat tästä vielä kasvuaan, sillä sitä kautta uusien potentiaalisten lukijoiden on helpompi löytää blogini internetin syövereistä.

Lopuksi

Uusia uudistuksia on vielä tulon päällä tälle vuotta, mutta pidetään ne vielä toistaiseksi salassa. En ole saanut kaikkia yksityiskohtia vielä selvitettyä ja niihin voi tulla myös muutoksia joten niistä kirjoittaminen tässä vaiheessa on vielä turhaa.

Kiitos kaikille lukijoilleni ja etenkin niille, jotka ovat tykänneet tai / ja seuranneet blogiani Facebookissa ja Twitterissä! Voisin tulevaisuudessa myös järjestää pienen arvonnan Facebookissa ja palkintona voisi olla vaikka joku hyvä sijoittamisesta kertova kirja. Ehdotuksia tästä arvottavasta kirjasta voi myös antaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.