Skip to main content
Sijoittaminen sekä säästäminen Suomessa - SijoitusSuomi

Sijoittamisesta bloggaavia on Suomessa paljon!

Suomessa sijoittamisesta ja säästämisestä kirjoittavia yksityishenkilöitä on paljon ja määrä vain kasvaa vuosi vuodelta. Osa netin syövereistä löytyvistä blogeista ei ole enää aktiivisesti päivitettyjä, mutta aktiivisiakin löytyy vielä todella paljon! Tässä kirjoituksessa käyn läpi hieman seuraamiani blogeja ja toivottavasti myös te löydätte tästä listasta mieleistänne luettavaa, omaa blogiani unohtamatta. 🙂

Rakas sijoituspäiväkirjani

Onko tässä Suomen vanhin vielä aktiivinen sijoittamisesta kertova blogi? Melkein uskaltaisin näin väittää, sillä Rakas sijoituspäiväkirjani on ollut aktiivisena vuodesta 2007 ja täyttää pian 10 vuotta! Rakas sijoituspäiväkirjani on tosiaan eräänlainen päiväkirja ja kirjoittaja haluaakin muistuttaa, että tekstit on tarkoitettu lähinnä hänelle itselleen, mutta kirjoittaja on kuitenkin avannut omia analyysejään myös meille muille ja kirjoituksista paistaa pitkä kokemus sijoittamisesta. Tämä ei tule yllätyksenä, sillä kirjoittaja kertookin aloittaneensa sijoittamisen vuonna 1997, eli melkein 20 vuotta sitten!

Osinkokuningas

Osinkokuningas on erittäin mielenkiintoinen blogi ja kirjoittaja todella avaa salkkunsa koko kansalle. Sivustolta löytyvästä excel-taulukosta pääsee myös seuraamaan koko salkun sisältöä. Osinkokuninkaan blogia on ilo lukea, sillä kirjoittaminen ei rajoitu pelkästään osavuosikatsauksiin ja muihin sijoitusläpinöihin. Osinkokuninkaan matkassa todella oppii tuntemaan kirjoittajan ja hänen ajatusmaailmaansa. Yksi minun henkilökohtaisista suosikeistani!

Downshiftaus – Elämän leppoistaminen

Tämän blogin kirjoittaja hämmästyttää itseäni pitkillä ja todella hyvin kirjoitetuilla kirjoituksillaan. Kirjoitukset ovat erittäin hyvin suunniteltuja ja pitkistä blogikirjoituksista pitäville ’must read’ blogi. Blogissa on erittäin paljon hyvää asiaa sijoittamisesta, mutta säästäminen ja ’downshiftaus’ ovat myös blogin vahvoja teesejä. Tässäkään blogissa ei löpistä pelkästään rahasta, vaan kirjoituksia löytyy laidasta laitaan ja se onkin yksi blogin vahvoista puolista.

Usealla sijoittamisesta bloggaavalla on tavoitteenaan taloudellinen riippumattomuus, mutta P.Ohatta vie sen ihan seuraavalle tasolle ja hänen tavoitteenaan onkin päästä jo 35 vuotiaana eläkkeelle. Blogin suuri ja erittäin haasteellinen tavoite tekeekin siitä erittäin mielenkiintoista luettavaa. Blogissa pääset suoraan seuraamaan kirjoittajan matkaa kohti taloudellista riippumattomuutta ja blogin lukeminen on saanut myös itseni haaveilemaan varhaisemmasta eläkkeestä. Kirjoittajalla on erittäin hieno ote elämään ja usein muistuttaa myös itseäni välttämään turhan roinan haalimista nurkkiin ja keskittymään säästämään. Suosittelen!

Lopuksi

Siinä pieni pintaraapaisu sijoittamisesta kirjoittavien Suomalaisten blogeista ja lisääkin löytyy, mutta niiden etsimisessä ja listaamisessa menisi todella pitkään. Listasin kuitenkin blogeja, joita tulee itse seurattua ja toivon, että myös te löydätte niistä itsellenne lisää luettavaa. Jos jaksaa tarpeeksi etsiä, niin uutta luettavaa sijoittamisesta löytyy blogimuodossa joka päivälle ja se on mielestäni erittäin hienoa. Mitä enemmän meitä on, sitä suuremmalle todennäköisyydellä saamme myös muita Suomalaisia kiinnostumaan sijoittamisesta.

2 thoughts to “Sijoittamisesta bloggaavia on Suomessa paljon!”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.