Skip to main content

Passiivinen tulo – paras tapa tienata rahaa

Sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä.

Miltä kuulostaisi tienata rahaa samalla kun reissaat maailmalla tai nukut sängyssä? Oletko kyllästynyt heräämään aamulla töihin ja haluat enemmän aikaa harrastuksillesi? Passiivinen tulo mahdollistaa kyseisen elämäntyylin ja vaikka kyse ei missään nimessä ole helposta tai ilmaisesta rahasta, on sen tavoitteleminen sen arvoista. Jos et siis halua vaihtaa aikaasi rahaan, voi passiivinen tulo olla juuri sinulle!

Mitä passiivinen tulo on?

Ymmärtääksesi passiivisen tulon, täytyy sinun ensin ymmärtää mitä aktiivinen tulo on. Aktiivinen tulo on kaikki se perinteisistä töistä saatu tulo, jonka saat korvaukseksi aikaasi ja sen aikana tapahtuvaa työpanostasi vastaan. Teet siis käytännössä vaihtokaupan työnantajasi kanssa ja vaihdat aikaasi rahaan.

Jos et siis ilmaannukaan enää työpaikalle, ei sinulle makseta siitä enää palkkaa. Passiivisessa tulossa taas saat rahaa, vaikka et ilmaannukaan työpaikalle. Sinulle voidaan siis maksaa silloin, kun käännät kylkeäsi sängyssä tai kun olet lomailemassa hiekkarannoilla jossain päin maailmaa.

Nopeaa tietä rikkauksiin ei kuitenkaan ole luvassa sillä passiivisuudesta huolimatta, täytyy rahan eteen silti tehdä paljon töitä. Suurena erona on se, että passiivisessa tulossa teet työt käytännössä kerran ja sen jälkeen nautit lopputuloksesta. Parhaana esimerkkinä voisi pitää kirjailijaa, joka kirjoittaa kirjan.

Kirjaa kirjoittaessaan, kirjailija ei saa kirjan kirjoittamiseen käytetystä ajasta rahallista korvausta. Kirjan valmistuttua ja kauppojen hyllyille ilmaannuttua, kirjailija voi kuitenkin periaatteessa heittää jalat pöydälle ja kirja tuottaa hänelle rahaa niin kauan, kun joku kirjan ostaa.

Miten passiivista tuloa pääsee tienaamaan?

Passiivista tuloa pääsee tienaamaan usealla eri tavalla ja käytännössä vain mielikuvitus on rajana passiivisen tulon lähteille. Mielestäni paras tapa lähteä miettimään passiivisen tulon lähdettä on yrittää sovittaa oma intohimosi, mielenkiinnon kohteesi tai harrastuksesi passiiviseen tuloon. Jos lähdet jahtaamaan pelkästään passiivista tuloa, niin yleensä se loppuu hyvin lyhyeen.

Passiivinen tulo toimii parhaiten, kun tykkäät siitä mitä teet ja suurin motivaatiosi ei ole raha. Vaikka mielikuvitus on rajana passiivisessa tulossa, käyn kuitenkin seuraavaksi läpi muutaman suositun tavan saada itselleen passiivista tuloa.

1. Affiliate-markkinointi

Affiliate-markkinointi eli kumppanuusmarkkinointi on yksi markkinoinnin muoto, jossa markkinoit tuotetta tai palvelua joka ei ole sinun. Kyseinen markkinointi tapahtuu yleensä sisältömarkkinointina, jossa julkaisija julkaisee lukijoilleen sisältöä blogissa tai verkkosivustolla ja samalla markkinoi yrityksen tuotteita tai palveluita.

Markkinointi tapahtuu yleensä bannereiden ja/tai tekstilinkkien muodossa sisällössä, joita sanotaan ”tracking-linkeiksi”. Lukijan klikatessa linkkiä/banneria, vie se yrityksen sivuille ja ostaessaan tai rekisteröityessään palveluun linkin kautta (yleensä 30 päivän aikana), saa julkaisija komission tapahtuneesta myynnistä tai liidistä.

Affiliate-markkinointisopimuksen voi käytännössä solmia suoraan yrityksen kanssa, sillä usealla yrityksellä on tarpeeksi teknistä osaamista luoda myyntejä/liidejä seuraavat tracking linkit, mutta onneksi on olemassa ns. ”affiliate-verkkoja”, joiden tarkoituksena on tuoda julkaisijat ja yritykset yhteen. Näitä palveluita on paljon jenkeissä, sillä sielä affiliate-markkinointi on ollut suosittua jo kauan aikaa.

Onneksi myös Suomessa on herätty tähän päivään ja näitä palveluita on nykyään tarjolla myös suomalaisille. Palveluissa on yleensä eroja ja joka palvelussa on samoja, mutta myös eri yrityksiä joiden tuotteita voi markkinoida. Tästä syystä on tärkeää liittyä useampaan affiliate-verkkoon.

Kuten olet varmasti huomannut, teen myös itse tässä blogissani affiliate-markkinointia ja esittelenkin nyt seuraavaksi käyttämäni affiliate-verkot:

Adtraction

Adtraction* on vuonna 2008 perustettu affiliate-verkko ja se on yksi Skandinavian suurimmista toimijoista. Itse liityin Adtractioniin vasta hetki sitten ja siitä on nopeasti tullut mielestäni paras affiliate-verkko. Adtractionilla on tällä hetkellä 157 kampanjaa, joten valinnanvaraa löytyy myös täältä.

Rekisteröinti ei vienyt kauan ja sivujeni linkittäminen palveluun hyväksyttiin alle vuorokaudessa. Minun oli myös helppo saada apua asiakaspalvelusta, sillä sivuilla olevaan livechattiin vastattiin 10 minuutissa. Adtractionilla myös selvästi pidetään huolta heidän julkaisijoista, sillä minulle ehdotettiin kysymättä sopivia yrityksiä markkinoitavaksi.

He olivat selvästi tehneet myös taustatyötä ja lukenut blogiani, sillä en ollut kertonut blogini sisällöstä mitään aiemmin. Sivusto myös toimii hyvin ja sen käyttöönotto on helppoa. Jos olet siis blogaaja tai sinulla on verkkosivut ja affiliate-markkinointi kiinnostaa, kannattaa ehdottomasti *rekisteröityä Adtractioniin. Adtractionissa opit samalla helposti perusteet ja voit sen jälkeen harkita liittymistä myös muihin affiliate-verkkoihin.

TradeTracker

*TradeTracker oli ensimmäinen affiliate-verkko johon liityin ja myös TradeTracker toimii täysin moitteettomasti. Miinuksena voisi pitää suhteellisen heikkoa asiakaspalvelua kilpailijoihin verrattuna, joten uusille affiliate-markkinoijille en palvelua voisi suositella.

Jos sinulla on kuitenkin ehtinyt kertyä hieman kokemusta, löytyy TradeTrackerista paljon eri kampanjoita joita ei löydy muista affiliate-verkoista. Tästä syystä myös *TradeTrackeriin kannattaa rekisteröityä ja löytää ne itselleen parhaimmat kampanjat.

2. YouTube

Olet varmaan törmännyt YouTubea selatessasi kesken videoita pyöriviin mainoksiin, jotka tietenkin ohitat heti pakollisen viiden sekunnin kuluttua. Nämä mainokset ovat ärsyttäviä, mutta tuottavat myös videoiden tekijöille passiivista tuloa.

Jos sinulla on siis lahjoja tehdä mielenkiintoista sisältöä YouTubeen, niin kannattaa ehdottomasti kokeilla oman kanavan perustamista ja katsoa kiinnostaako ihmisiä tekemäsi videot. Kuten varmasti tiedät, YouTube on todella suosittu palvelu ja kaikki haluaisivat saada miljoonia katselukertoja videoilleen ja rikastua hetkessä.

Tämä ei kuitenkaan ole helppoa ja vaatii paljon työtä, sekä ylläpitoa. Jos kuitenkin tykkäät kuvata ja editoida videoita jo muutenkin, kannattaa kokeilla YouTubeen videoiden lataamista. Voit myös halutessasi tehdä vaikka tuotearvosteluja tai kokeilla tuotteiden availua (unboxausta) ja lisätä affiliate-linkin tuotteeseen videon kuvauskenttään. Näin et välttämättä tarvitse niin paljon katselijoita videoillesi, sillä yhdistät affiliate-markkinoinnin ja YouTuben.

3. Myy osaamistasi

Jos osaat jotain huomattavasti paremmin kuin muut, voi sen opettaminen muille olla hyvä tapa saada passiivista tuloa. Nykyään kuka tahansa voi olla kirjailija ja julkaista oman e-kirjansa tai perustaa nettikurssin aiheesta.

On olemassa palveluita, joihin voit julkaista oman e-kirjasi tai nettikurssisi. Tarvitset siis käytännössä vain tietokoneen tai kursseja tehdessäsi siihen lisäksi kameran ja mikrofonin.

Jos olet siis jonkin alan asiantuntija ja voisit auttaa muitakin ihmisiä oppimaan, kannattaa harkita oman e-kirjan tai nettikurssin julkaisemista.

4. Myy valokuvia

Itse olen aina ollut toivottaman huono ottamaan valokuvia, mutta myös ottamillasi valokuvilla voi tehdä netissä passiivista tuloa. Jos sinulla on siis hyvät välineet ja taitoa kuvata hienoja otoksia, voi niihin käyttöoikeuden myyminen olla kannattavaa.

Useat yritykset tarvitsevat jatkuvasti hienoja kuvia nettisivuilleen, artikkeleihin ja ties minne. Sinun hienot kuvasi voivat siis todella mennä kaupan kuin kuumille kiville. Parasta tässä on se, että kuvat ovat universaalia kieltä ja kuka tahansa ympäri maailmaa voi olla kiinnostunut juuri sinun ottamistasi kuvista.

Tee siis harrastuksestasi passiivinen tulon lähde ja ala myymään kuvia netissä! Sinun ei tarvitse tehdä edes omia nettisivuja kuvien myyntiin, sillä on olemassa jo valmiita palveluita tätä varten.

5. Aloita sijoittaminen

Jos et halua tehdä passiivisen tulosi eteen töitä tai et löydä itsellesi sopivaa tapaa saada passiivista tuloa, voi sijoittaminen olla se paras vaihtoehto juuri sinulle.

Sijoittamisesta saamasi tuotot (esim. osingot) ovat myös passiivista tuloa ja sijoittamisen voi nähdäkin helpoimpana tapana saada itselleen passiivista tuloa.

Koko blogini on täynnä tietoa sijoittamisesta ja pienellä selaamisella saat varmasti tarvittavan määrän tietoa sijoittamisen aloittamiseen. Jos sinulla ei kuitenkaan vielä ole arvo-osuustiliä, muista *avata täysin ilmainen arvo-osuustili Nordnettiin ja aloita sijoittaminen jo tänään!

Lopuksi

Tässä oli vaan muutama esimerkki miten voit saada myös itsellesi passiivista tuloa. Passiivinen tulo on hyvä sivutulo kenelle vaan ja siitä voi parhaammassa tapauksessa tulla jotain enemmänkin kuin pelkkä sivutulo. Aina kannattaa kuitenkin muistaa, että nopeaa rikastumista ei ole luvassa. Odotukset kannattaa pitää matalana ja iloita niistä muutamasta eurosta mitä tilillesi voi ropista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.