Skip to main content

Titaanien taisto – Kenen salkku tuottaa parhaiten?

Sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä.

Osakepoimija, treidaaja ja indeksisijoittaja. Kenen salkku tuottaa parhaiten? Siitä on Titaanien taistossa kyse. Nordnetin uudessa videosarjassa pääsee seuraamaan kolmen erilaisen sijoittajan sijoitusstrategiaa ja salkun kehitystä vuoden ajan.

Tätä on odotettu!

*Nordnet jaksaa aina yllättää mielenkiintoisilla ja positiivisilla markkinointitempauksillaan. Titaanien taisto on kuukausittain ilmestyvä videosarja, jossa seurataan indeksisijoittajan, osakepoimijan ja treidaajan salkkujen kehitystä ja perehdytään erilaisiin sijoitusstrategioihin.

Titaanit ovat myös aika tunnettuja Suomen sijoitusskenessä, joka tekee tästä entistä mielenkiintoisempaa. Titaaneina toimii siis talousasiantuntija Martin Paasi, osakestrategi Jukka Oksaharju sekä sijoitusasiantuntija Jukka Lepikkö.

Videoiden lisäksi salkkujen sisältöä ja niiden kehitystä pääsee seuraamaan reaaliajassa Sharevillessä. Kannattaakin siis ottaa salkut seurantaan, sillä ainakin Jukka Lepiköllä salkun sisältö tulee muuttumaan usein.

Indeksisijoittajanakin tunnetulla Martin Paasilla salkun sisältöön tuskin muutoksia tulee, mutta on silti mielenkiintoista nähdä onko osakepoimijasta ja treidaajasta haastamaan tasaisen varmaa indeksisijoittajaa.

Sijoittaa voi monella eri tapaa

Videosarjan päällimmäinen tarkoitus on tuoda esille kolmea erilaista sijoitusstrategiaa, joita myös sinä voit sijoittajana toteuttaa.

Tämä on erittäin tervetullut ja positiivinen asia, sillä allekirjoittanutkin on vannoutunut indeksisijoittaja ja sen kyseisen sijoitusstrategian suosiminen on vahvasti näkyvissä teksteissäni.

Sijoittaa voi kuitenkin muillakin eri strategioilla ja itse vannon passiivisen indeksisijoittamisen nimeen vain sen vuoksi, että se on aloittelevalle sijoittajalle usein se helpoin vaihtoehto.

Sijoittamisesta enemmän kiinnostuneille ja sijoittamista harrastuksena harjoittaville erilaisista strategioista voi kuitenkin olla enemmän iloa. Itse en kuitenkaan usko omiin sijoitustaitoihini niin paljon, että lähtisin edes yrittämään indeksin voittamista.

Miten Titaanien taistossa sitten käy?

Oma ennakkosuosikkini on luonnollisesti Martin Paasi, mutta Titaanien taiston suhteellisen lyhyen aikajakson (1 vuoden) aikana, mitä tahansa voi tapahtua.

Oksaharjun osakepoiminnat eivät herätä suuria tunteita, mutta Lepikkö ilmoitti ensimmäisellä videolla valitsenaansa salkkuunsa yhdysvaltalaisen teollisuusyhtiö Boeing:n, jonka päätuotteita ovat tunnetusti siviili- ja sotilaslentokoneet sekä norjalaisen halpalentoyhtiön Norwegian Air Shuttlen.

Mielenkiintoista tästä tekee sen, että molemmat yhtiöt ovat pyörineet viime aikoina suurissa ongelmissa ja liittyvät vahvasti toisiinsa. Boeing 737-MAX lentokoneet ovat lähes kaikkien lentoyhtiöiden lentokiellossa – Air Norwegian mukaan lukien. Tämä johtuu siitä, että kyseisestä lentokonemallista on löydetty vakavia vikoja ja kaksi konetta on jopa tippunut alas. Tämä on siis todellakin näkynyt molempien yhtiöiden kurssissa.

Viimeisimmän Shareville katsauksen mukaan Lepistö on tosin luopunut Boeing omistuksestaan, mutta kirjoitushetkellä Norwegian Air Shuttle löytyy yhä hänen salkustaan. Jos Lepistö olisi holdannut molempia yhtiöitä hieman kauemman ja kaikki menisi Boeing:n ja Norwegianin Air Shuttlen kohdalla kuten strömsöössä konsanaan, niin Lepistö olisi jo pelkästään näillä yhtiöillä todennäköisesti voittanut koko Titaanien taiston.

Mistä pääsen seuraamaan Titaanien taistoa?

Titaanien taistoa pääsee seuraamaan kuukausittain tapahtuvilla videopäivityksillä Nordnetin YouTube-kanavalta ja salkkujen tapahtumia pääsee seuraamaan reaaliaikaisesti Sharevillestä.

Kannattaa siis tilata Nordnetin YouTube-kanava ja laittaa ilmoitukset päälle, niin et missaa yhtään jaksoa! Ja kuten aiemmin mainitsinkin, kannattaa myös laittaa Titaanien salkut seurantaan Sharevillessä. Tämä onnistuu jos olet Nordnetin asiakas. Voit rekisteröityä Nordnettiin *tästä.

Ensimmäisen Titaanien taisto YouTube-jakson voisin sisällyttää tähän alle:

Lopuksi

Titaanien taistoa kannattaa siis todellakin seurata, varsinkin jos oma sijoitusstrategia on vielä hieman auki. Toivotan kaikille Titaaneille onnea ja menestystä kilpailuun. Paras voittakoon!

Jos et ole vielä aloittanut sijoittamista, kannattaa *avata arvo-osuustili Nordnettiin jo tänään!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.