Skip to main content

SijoitusSuomi.fi nyt myös YouTubessa!

Ehdin jo vuoden alussa vihjata, että jotain uutta olisi tulossa sivujeni puolelle. Nyt olen vihdoinkin päässyt asiassa siihen pisteeseen, että ensimmäinen video on valmis. Miksi päädyin tähän ratkaisuun ja minkälaista sisältöä on luvassa? Otetaan kurkistus hieman omaan ajatusmaailmaan ja syyhyn, miksi YouTube on mielestäni todella tärkeä kanava tänä päivänä.

Kaikki eivät valitettavasti jaksa lukea

Nuoret lukevat nykyään vähän kirjoja ja siitä ollaan oltu jopa huolestuneita, sillä lukemista on aina pidetty tärkeänä. Huoleen ei kuitenkaan ole mielestäni aihetta, sillä nuoret ovat vaan vaihtaneet tiedonhakunsa kanavia. Äänikirjat ja videot ovat entistä suositumpia ja itsekin vietän paljon ajastani YouTuben ääressä, sekä opiskelen kiinnostuksen kohteitani nettikursseja tarjoavilla alustoilla, joissa kurssit on toteuttu videomuodossa.

Videot ovat olleet aina itselleni se paras mahdollinen tapa ammentaa uutta tietoa, sillä kuvat, piirrokset ja äänet saavat minut pysymään keskittyneenä pidempään. Olen kai itsekin vielä sitä sukupolvea, jolla oli mahdollisuus käyttää internettiä aivan liian nuorena ja sitä kautta sitten tottunut ammentamaan tietoa hieman eri tavalla.

Tästä huolimatta täytyy muistaa, että en missään nimessä vähättele kirjoja ja olen itsekin oppinut lukemaan enemmän ja enemmän viime vuosien aikana. Molemmille löytyy paikkansa, mutta uskon saavani videoiden avulla yhteyden myös minua nuorempiin suomalaisiin.

Otin siis härkää sarvista ja aloin työstämään videoita

Viime vuoden lopussa tajusin, että sijoittamiseen, säästämiseen ja talouden hallintaan liittyviä videoita löytyy yllättävän vähän YouTubesta suomen kielellä. Blogeja kirjoitetaan kyllä paljon ja joidenkin mielestä jopa enemmän kuin tarpeeksi, mutta videoiden osalta voitaisiin puhua jopa aavekaupungista.

Ensimmäisen videon purkkiin saatuani ymmärrän kyllä miksi, sillä videoiden työstäminen on äärettömän raskas ja aikaa vievä prosessi. Ensiksi täytyi ostaa ammattilaiskäyttöön tarkoitettu mikrofoni ja sopiva softa videoiden luontiin. Sen jälkeen täytyi opetella käyttämään näitä työkaluja ja sitten vielä työstää se ensimmäinen video. Aikaa tähän opetteluun ja ensimmäisen videon luontiin on käytetty reilusti yli 100 tuntia, mutta onneksi kaikkea ei tarvitse opetella uudelleen seuraavaa videota työstäessäni.

Mitään super hienoa tekelettä ei silti voi tällä kokemuksella ja taidoilla luoda, mutta toivottavasti kokemuksen karttuessa pystyn luomaan aina vaan parempia videoita nopeammin.

Millä ja miten luon videoni?

Joku varmasti haluaa tietää miten luon videoni, joten koen helpoimmaksi selittää se heti kättelyssä.

Teen videoni VideoScribe nimisellä softalla, jonka lisenssi maksaa reilu 20€ kuussa. Lisenssin voisi myös ostaa loppuelämäksi itselleen, mutta silloin hintaa tulisi reilusti yli 500 euroa ja valitettavasti budjettini ei vielä siihen taivu.

VideoScribe softalla pystyy luomaan whiteboard animaatioita, joissa on käytännössä yksi iso alusta mihin eri elementit rakennetaan. Elementtien jälkeen animaatiot luonnistuu lähinnä kameraa kontrolloimalla, sillä softa itse hoitaa kaiken alustalle kirjoittamisen ja piirtämisen. YouTubessa on useita suosittuja kanavia, jotka käyttävät VideoScribea videoiden tekoon ja se sopiikin mielestäni hyvin omaan tarkoitukseeni.

Äänen editointiin käytän Audacity nimistä ohjelmaa, joka on täysin ilmainen ja sillä useat ammattilaisetkin editoivat omia ääniraitojaan. Hirveästi en ole vielä softaan tutustunut, mutta tein sillä muutamia muutoksia omaan ääneeni.

Aloitetaan samalla, millä aloitin bloginikin

Aloitin tämän blogin vuoden 2016 lopulla ja ensimmäinen kirjoitukseni kertoi korkoa korolle -ilmiöstä. Halusin nyt tehdä sille kunniaa ja päätin myös ensimmäisen videoni kertovan kyseisestä ilmiöstä hieman erilaisilla esimerkeillä.

Tulevaisuudessa tulen tekemään videoita paljon eri aiheista ja niistä ei välttämättä löydy edes kirjoitusta blogistani. Huomaan jo nyt, että pystyn ilmaisemaan itseäni mielestäni paljon tehokkaammin videoiden avulla ja mielessäni on jo nyt kymmeniä eri aiheita videoille. Näiden tekemiseen menee kuitenkin aikaa ja haluan myös jatkaa kirjoittamista, joten mitään säännöllistä julkaisutahtia en pysty lupaamaan.

Pidemmittä puheitta, tässä on ensimmäinen videoni. Muista heittää peukkua videolle ja tilata YouTube kanavani, jos tykkäät sisällöstäni. Toivottavasti näille videoille löytyy edes jonkinlaista kysyntää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.