Skip to main content

Crypto.com – Opas maailman parhaan Visa-kortin käyttöön

Suomessa on aina ollut haastavaa löytää hyvää Visa-korttia, jonka käytöstä saisi myös hyviä etuja ja bonusta. Nyt meillä suomalaisillakin on mahdollisuus saada aivan loistava kortti, jonka avulla saa mm. ilmaisen Spotifyn ja Netflixin hulppean cashbackin lisäksi. Jos kiinnostuit, niin tämän oppaan avulla pääset hyvin alkuun ja opit käyttämään korttia sekä palvelua parhaalla mahdollisella tavalla.

Mikä on Crypto.com?

Crypto.com on suosittu kryptovaluuttapalvelu, jonka tarkoituksena on tarjota asiakkailleen kaikki kryptovaluuttoihin liittyvät palvelut saman katon alta – ja matti meikäläisellä ymmärrettävässä muodossa. Palvelun helppokäyttöisyys onkin Visa-kortin lisäksi yksi crypto.comin kilpailuetuja, sillä aiemmin kryptovaluuttoja ja niiden ostoa, myyntiä ja käyttöä on ollut vaikea ymmärtää ilman syvempää perehtymistä asiaan.

Palvelun avulla voit helposti mm. ostaa/myydä kryptovaluuttoja, tienata talletuskorkoa omistamillesi kryptovaluutoille sekä tilata Crypto.comin oman metallisen Visa-kortin ja kerätä sen avulla bonuksia kryptoina. Kaikki tapahtuu puhelinsovelluksen avulla ja yksinkertaisen sekä helpon käyttöliittymän takia myös erittäin vaivattomasti.

Kryptojen maailmaan pääsee myös halutessaan täysin ilmaiseksi, sillä ensimmäisen tason Visa-kortti on täysin ilmainen ja senkin käytöstä saa ns. cashback-etua jokaisesta korttiostoksesta. Näin pääsee halutessaan kokeilemaan kryptovaluuttoja täysin ilman omaa pääomaa, joskin parempien etujen käyttöönotto vaatii talletuksen tekemistä crypto.comin omassa kryptovaluutassa (CRO).

Palvelua käyttää jo yli 10 miljoonaa käyttäjää ja se työllistää tällä hetkellä yli 3 000 henkilöä. Erittäin aggressiivinen ja onnistunut markkinointi lisää palvelun suosiota tällä hetkellä ympäri maailmaa. Crypto.com on hankkinut sponsorikseen mm. Formula ykkösen, Serie A:n, UFC:n, Paris Saint-Germain F.C:n Philadelphia 76ersin ja Montreal Canadiensin. Näiden lisäksi suosittu yhdysvaltalainen näyttelijä Matt Damon on palvelun virallinen brändilähettiläs.

Saattaa kuulostaa hullulta määrältä rahaa käytetyksi markkinointiin, mutta vielä hullumpaa on, että vuoden 2021 lopussa myös Los Angelesissa sijaitseva ikoninen Staples Center sai uuden nimen, kun siitä tuli Crypto.com Arena. Tämä 700 miljoonan dollarin nimenvaihto oli todella iso asia siinä mielessä, että se varmistaa todella laajan näkyvyyden brändille urheilupiireissä.

cryptocom areena 1024x521 Crypto.com  Opas maailman parhaan Visa kortin käyttöön

Crypto.com Debit Visa-kortti – Ilmainen Spotify Premium ja Netflix cashback bonuksen lisäksi

Ylivoimaisesti parasta palvelussa on kuluton Debit Visa-kortti, jonka käytöstä saa ns. cashback-bonusta crypto.comin omassa kryptovaluutassa. (CRO) Tätä cashback-bonusta voi verrata esim. S-ryhmän S-etukorttiin ja siitä saataviin bonuksiin, mutta tässä erona on se, että bonusta saa käytännössä lähes kaikista korttiostoksista, riippumatta siitä, missä korttia käyttää.

Saatu cashbackin määrä riippuu taas siitä, että minkä tason kortti lompakosta löytyy, mutta jo ensimmäisen tason kortilla saa 1% cashback bonuksen kaikista korttiostoksista. Jos siis tällä hetkellä käytät pankki-/luottokorttia, jonka käytöstä et saa bonusta, niin kannattaa ehdottomasti harkita kortin hankkimista, vaikka ei kryptovaluutoista muuten olisi kiinnostunutkaan. Saadut kryptovaluutat voi kuitenkin helposti myydä palvelun avulla vaikka heti pois ja siirtää siitä tulleet eurot kortille käyttöön.

Jos haluaa hyödyntää kortin käyttöä enemmän ja saada parempia etuja, niin sitten täytyy ostaa ja tallettaa CRO-kryptovaluuttaa vähintään kortin tasoon oikeutettava määrä. Esimerkiksi 2. tason korttiin (Ruby Steel), joka allekirjoittaneellakin on käytössä, vaaditaan 350€ CRO-talletusta 180 päiväksi. Tämä ei siis ole maksu kortista ja saat kyllä talletetut kryptovaluutat takaisin käyttöösi 180 päivän jälkeen, mutta ne ”lukitaan” 180 päivän ajaksi, jonka jälkeen voit halutessasi esim. myydä ne pois. Näin ei tosin kannata tehdä, sillä jos perut talletuksen tuon 180 päivän jälkeen, niin tiput takaisin ensimmäiselle korttitasolle.

2. tason kortilla, jota usein suositellaankin aloittelijalle saa jo 2% cashback-bonuksen ja Spotify Premiumin täysin ilmaiseksi. Näin kaikista korttiostoksista kertyy jo huomattava määrä bonusta ja samalla saa yhden tilauspalvelun pois kuukausittaisesta kuluista. Itselläni on tavoitteena saada kerrytettyä tarpeeksi cashback-bonusta tuolla Ruby Steel-tason kortilla, jotta voin päivittää 3. tason korttiin (Royal Indigo/Jade Green), joka antaisi sitten jo 3% cashback-bonuksen ja ilmaisen Spotify Premiumin lisäksi myös ilmaisen Netflixin, 10% talletuskoron lukitulle CRO-määrälle sekä lentokenttien lounge accessin. Tähän tosin vaaditaan jo 3500€ talletusta, joten kyllä tässä vielä ainakin hetki menee, että saan tarpeeksi bonusta siirtyäkseni seuraavaan korttitasoon.

Tässä eri korttitasojen edut vielä taulukkomuodossa:

Korttiedut Crypto.com  Opas maailman parhaan Visa kortin käyttöön

Kortin käyttö on hyvin yksinkertaista, sillä siihen saa itse asetettua oman PIN-lukunsa ja se tukee tottakai myös lähimaksua. Fyysisen kortin postitusta odotellessa voi toki käyttää myös mukana tulevaa virtuaalista korttia ja yhdistää kortti esimerkiksi Curven avulla Google/Apple Pay -sovelluksiin. Näin bonuksia pääsee keräämään heti korttitilauksen jälkeen. Tulen myöhemmin kirjoittamaan myös Curven käyttöönotosta oman oppaansa.

Se itse fyysinen kortti on muuten metallinen, joten tyylikkäistä maksukorteista tykkääville sitä on tyylikästä vilauttaa kassalla. Ensimmäisen kortin tilauksesta ei peritä erikseen tilausmaksua, mutta jos kortin haluaa myöhemmin päivittää seuraavalle tasolle, niin uuden kortin tilauksesta peritään 50€ tilausmaksu. Osittain myös tästä syystä päätin itse siirtyä suoraan tuohon 2. tasolle. Uuden väristä korttia ei toki pakko ole tilata, jotta uudet edut saa käyttöön, mutta esim. tuo lentokenttien lounge access vaatii sen oikean värisen fyysisen kortin vilauttamista.

Jos muuten aiot rekisteröityä palveluun ja tilata Visa-kortin, niin muista rekisteröityä tämän linkin kautta, niin saadaan molemmat 25 dollarin edestä tuota CRO-kryptovaluuttaa, kun tilaat vähintään Ruby Steel-kortin. Jos olet jo ehtinyt rekisteröityä, niin voit vielä 5 päivää rekisteröitymisestä hyödyntää tuota ilmaista 25 dollarin rekisteröitymisbonusta avaamalla applikaation, siirtymällä ylävasemmalta asetuksiin ja klikkaamalla ”referral code” -kohtaa, johon voit asettaa tämän koodin: 736d2k8j3c

CRO – Crypto.comin oma kryptovaluutta

Jos kryptovaluuttoihin perehtyminen on jäänyt vähemmälle, niin tätä osiota saattaa olla hieman vaikea ymmärtää. Yritän kuitenkin avata tätä mahdollisimman yksinkertaisesti, mutta väkisinkin asioita joutuu hieman yksinkertaistamaan ja muutamia uusia termejä tulee samalla opittua.

Käytännössä CRO on crypto.comin oma natiivi kryptovaluutta heidän omassa lohkoketjussaan. Sen perimmäinen tarkoitus on vauhdittaa kryptovaluuttojen käyttöä jokapäiväisessä elämässä ostoksia tehdessämme. Aiemmin kryptovaluuttojen käyttö esim. ruokakaupassa on ollut mahdotonta, mutta vaihtamalla muut kryptovaluuttasi kuten Bitcoin, Ethereum ja Litecoin tähän CRO kryptovaluuttaan, voit helposti ja pienillä kuluilla vaihtaa sitten CRO-kryptovaluuttasi takaisin euroiksi. CRO on siis kuin välikäsivaluutta kryptovaluuttojen ja perinteisten eurojen ja muiden FIAT-valuuttojen välissä.

Nyt varmaan ymmärrät, mikä rooli tuolla Visa-kortilla tässä palvelussa on. Se tietenkin houkuttelee uusia asiakkaita palvelun piiriin, jotka eivät välttämättä muuten olisi kryptovaluutoista kiinnostuneita, mutta hienous piilee siinä, että nyt voit siirtää kryptovaluuttojesi myyntivoitot suoraan Visa-kortille ja käyttää siitä tulleita euroja esim. siellä ruokakaupassa – kaikki tämä muutamalla klikkauksella.

Toinen iso ongelma kryptovaluuttojen käytössä päivittäisissä ostoksissa on ollut sen skaalautuminen. Jokainen kryptovaluuttasiirto täytyy käsitellä lohkoketjussa ja esimerkiksi suoraan Bitcoineilla maksaminen ei ole ollut tarpeeksi tehokasta, koska se ei ole pystynyt skaalautumaan tarpeeksi. Crypto.com pystyy tulevaisuudessa käsittelemään yli 50 000 siirtoa sekunnissa, joten samalla palvelu on myös ratkaisu tähän ongelmaan. Samalla crypto.com on julkaissut myös SDK:n (Software Development Kit), jonka avulla yritykset voivat integroida CRO:n osaksi heidän omia maksujärjestelmiään ilman sen suurempaa teknistä osaamista.

Crypto.comin lohkoketju käyttää niin sanottua DeFi-teknologiaa. (Decentralized Finance) Tämä tarkoittaa sitä, että yhdellä entiteetillä ei ole kaikkea hallintaa näistä maksutapahtumista, vaan se jakautuu useiden eri tietokoneverkkojen kautta. Tämä mahdollistaa sen, että CRO on paljon turvallisempi muihin kryptovaluuttoihin verrattuna, jotka käyttävät yhtä kolmatta osapuolta maksutapahtumien varmistuksessa.

Kyseessä on siis POS (Proof Of Stake) mekanismi, joka mahdollistaa maksutapahtumien ja uusien lohkojen luonnin turvallisesti. Käytännössä homma toimii niin, että kuka tahansa riittävän tietokoneverkoston omaava henkilö voi alkaa validoimaan maksutapahtumia ja luomaan uusia lohkoja, sillä ehdolla, että hän panostaa huomattavan määrän omaa CRO valuuttaansa lohkoketjulle.

Validaattorit sitten saavat heidän tietokoneiden tekemästä työstä palkkioksi lisää CRO-kryptovaluuttaa ja vastaavasti, jos he toimivat huonosti eli heidän tietokoneensa eivät pysty suorittamaan maksutapahtumia ja luomaan lisää lohkoja, niin siitä rangaistaan. Rangaistuksen saa myös, jos yrittää toimia jotenkin vasten lohkoketjun sääntöjä. Rangaistuksesta koituu ns. ”slashing”, joka tarkoittaa sitä, että menettää osan panostetusta kryptovaluutastaan. Tätä tosin tapahtuu ainoastaan silloin, jos rikkoo sääntöjä. Jos esim. sähkökatkon takia koneet ovat poissa verkosta, niin joutuu ainoastaan jäähylle, jonka aikana ei saa palkkiota.

Myös kaikilla käyttäjillä on mahdollisuus osallistua validaattoreiden työhön lisäämällä oman CRO-panostuksensa heidän panostuksen päälle. Tämä mahdollistaa sen, että jokainen pystyy saamaan tuottoa omille CRO-kryptovaluutoille, vaikka ei olisikaan tarpeeksi hyvää laitteistoa toimia validaattorina. Validaattorit voivat myös asettaa oman osallistumismaksun, joka on aina %-määrä tuotoista. On olemassa myös suomalaisia validaattoreita, jotka eivät ainakaan vielä tällä hetkellä peri ollenkaan kulua, vaan koko tuotto jaetaan panostajien kesken. Tämä on aika jaloa, sillä tietokoneiden päällä pitäminen ja niiden hoitaminen vie aikaa, vaivaa ja rahaa, joten nähtäväksi jää, milloin myös nämä kuluttomat validaattorit alkavat perimään maksua.

Jos kiinnostuksesi heräsi validaattoreiden työhön osallistumisesta, niin kerron siitä seuraavassa osiossa lisää.

DeFi-lompakko – Hallitse omia kryptojasi ja laita kryptosi töihin

DeFi-lompakko on oma applikaationsa, jota ei ole pakko ottaa käyttöön palveluun liittyessä. Jos sen päättää ottaa käyttöön, niin se mahdollistaa oman kryptovaluuttalompakon avaamisen lohkoketjuun. Tämän lompakon avulla voit hallinnoida omia valuuttojasi täysin ilman välikäsiä, mutta samalla otat kaiken vastuun myös lompakon käytöstä itsellesi. Tästä syystä suosittelen DeFi-lompakkoon perehtymistä ennen sen käyttöönottoa, jotta varmasti ymmärrät sen käyttöperiaatteen.

Olet saattanut joskus kuulla jonkun sanovan: ”sinun avaimet, sinun kryptovaluutat”. Tämä sanonta tarkoittaa sitä, että lompakkosi sisältö ja sen käyttö on omien avaimiesi varassa. Jos siis hukkaat avaimet tähän lompakkoon, niin kukaan – ei edes crypto.com voi niitä sinulle palauttaa. Toisaalta plussana tässä on se, että olet oikeasti omien kryptovaluuttojesi herra ja kukaan ei pysty niiden käyttöön myöskään puuttumaan tai niihin koskemaan ilman sinun avaimiasi.

DeFi-lompakon toinen hyvä puoli on se, että voit osallistua lohkoketjun validaattoreiden työhön ja ansaita siitä korkoa omille kryptovaluutoillesi. Kirjoitushetkellä CRO-kryptovaluutan panostus antaa 12.52% vuosituoton, joka on merkittävän hyvä tuotto. Tästä validaattorin työstä kerroinkin jo tuossa ylempänä, mutta tässä hieman samaa asiaa avattuna uudelleen:

Käytännössä homma toimii niin, että jaatte tuotot maksutapahtumien ja uusien lohkojen luonnista validaattorin kanssa. Ainoastaan 100 suurinta validaattoria voi olla kerrallaan toiminnassa, joten validaattoreilla on suuri tarve ja halu hoitaa työnsä hyvin heihin panostavien sijoittajien kesken. Validaattorit saattavat myös ottaa saaduista palkkioista pienen kulun, jolla hoitavat sitten sähkölaskut ja muut validaattorin juoksevat kulut toiminnasta, mutta osa validaattoreista saattaa toimia jopa täysin ilman kuluja. Voit aina itse valita validaattorisi näiden 100 validaattorin joukosta, joten muista tuottoprosentin lisäksi katsoa myös, että kuinka validaattori on aiemmin hoitanut työnsä.

Tämä on tärkeää siitä syystä, että jaat tuottojen lisäksi myös rangaistukset, jos validaattori niitä saa. Pienempiä rangaistuksia, niin sanottuja ”jäähyjä” voi tulla, jos validaattori ei pysty suorittamaan minimityötä lohkoketjussa. Tämän jäähyn aikana ei saa tuottoa lainkaan. Niin sanottuja ”slashing” rangaistuksia, jossa osa panostetuista CRO-valuutasta menettää saattaa myös tulla, jos validaattori tekee jotain lohkoketjun sääntöjen vastaisesti. Tämä on kuitenkin harvinaista, sillä validaattoreilla on todella paljon omaa rahaa pelissä ja myös heidänkin etunsa on hoitaa työnsä hyvin. Ei siis kannata liikaa näistä huolestua, mutta näistä riskeistä on kuitenkin hyvä olla tietoinen.

Toinen tärkeä asia muistaa on se, että kryptovaluuttasi on lukittu 28 päivää siitä hetkestä alkaen, kun haluat lopettaa validaattorin auttamisen. Tätä kutsutaan ns. unbounding ajaksi ja jos haluat esim. pitkäaikaisen säästämisen sijaan myös esim. myydä CRO-kryptovaluuttasi nopeasti, niin silloin kannattaa käyttää Crypto Earnia.

Tarkoituksena on myöhemmin vielä kirjoittaa tästä DeFi-lompakon käytöstä tarkemmin lisää, mutta tällä tiedolla ainakin pääsee jo alkuun. Kryptomaailmassa on todella paljon termejä, joita voi olla vaikea ymmärtää, mutta loppujen lopuksi DeFi-lompakonkin käyttö on hyvin yksinkertaista, helppoa ja turvallista, jos vain on tarkka oman avaimensa kanssa ja säilyttää sitä pois uteliaiden silmiltä.

cryptocom defi wallet Crypto.com  Opas maailman parhaan Visa kortin käyttöön
kuvan lähde: blog.crypto.com

Crypto Earn – Saa talletuskorkoa kryptovaluutoillesi

Jos DeFi-lompakko ei ole sinun juttusi tai et halua osallistua validaattoreiden työhön, niin Crypto.com tarjoaa myös vastaavan tavan saada talletuskorkoa kryptoillesi. Tällä hetkellä he tarjoavat 6% korkoa CRO-kryptovaluutalle ja jos omistat myös muita kryptovaluuttoja, niin myös niistä on mahdollista saada talletuskorkoa. Kaikista kryptovaluutoista talletuskorkoa ei toki voi saada, mutta kaikista yleimmin käytetyistä ainakin.

Käyttäessäsi Crypto Earnia voit valita kolmesta eri talletusvaihtoehdosta. Jos valitset Flexible-vaihtoehdon, niin voit vapaasti nostaa kryptovaluuttojasi säästötililtä milloin vain, mutta tällöin saat vähemmän korkoa talletuksillesi. Jos taas haluat saada enemmän korkoa, niin sinun tulee valita joko 1 kuukauden tai 3 kuukauden vaihtoehto, jotka lukitsevat säästöön asettamasi kryptovaluuttasi tuon ajaksi.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jos haluat aktiivisesti käydä kauppaa myös Earniin asettamilla kryptovaluutoilla markkinatilanteiden muuttuessa, niin silloin kannattaa käyttää tuota Flexible-vaihtoehtoa, mutta jos olet kuin useimmat käyttäjät ja tarkoituksena on pitää kryptovaluutat markkinatilanteiden muutoksista huolimatta, niin silloin kannattaa valita 1 tai 3 kuukauden vaihtoehto, jotta saa isompaa talletuskorkoa.

Crypto Earnin tuotot maksetaan viikon välein joka lauantai ja nämä tuotot vapautuvat heti, joten voit käyttää tuottoja sitten tarvittaessa kaupankäyntiin tai siirtää ne takaisin earniin tuottamaan korkoa korolle. Crypto Earnista on myös hyvä tietää, että sinun minimimäärä talletukselle on 500 CRO:ta joka on tämän hetken kurssilla noin 200€.

Mielestäni varteenotettava pelisuunnitelma on ensiksi aina päivittää kortti mahdollisimman korkealle ja sen jälkeen ylimääräiset CRO:t laittaa töihin, jotta voisi tulevaisuudessa päivittää korttia seuraavalle tasolle. Tämä sen takia, että jo tuossa 3. tason kortissa on niin hyvät edut, jotka päihittävät tuon talletuskoron.

Kokemuksia Crypto.comin käytöstä ja verotus

Olen toistaiseksi ollut erittäin tyytyväinen palveluun. Appi on toiminut hyvin ja minulla on sen lisäksi tuo DeFi-lompakko itsellä käytössä, johon siirrän kortilta saamani bonukset viikottain. Tavoitteenani on tosiaan saada sen verran CRO:ta kerättyä, että olisi varaa päivittää tuohon 3. korttitasoon, jossa edut ja bonukset alkaa olemaan jo todella hyvät.

Aiemmin olen käyttänyt Bank Norwegianin luottokorttia ja kerännyt sen avulla lentopisteitä, mutta nyt ei ole ollut enää tarvetta lentopisteille maailman tilanteesta johtuen ja toisaalta, tässä kortissa on huomattavan paljon paremmat edut.

Miinuksena täytyy sanoa se, että Crypto.comin kortti on debit-kortti, niin täytyy kortille ensin ladata rahaa, jotta sitä voi käyttää. Tähän on taas tottumista, sillä aiemmin luottokorttia käyttäneenä oli helppo käyttää sen verran kuin käyttää kuukaudessa ja sitten maksaa lasku kokonaisuudessaan. Toisaalta tämä ehkä saattaa ainakin jonkin verran vaikuttaa kulutukseeni ja tulee ehkä mietittyä tarkemmin, mitä ostaa.

Täytyy myös myöntää, että helkkarin hyvältä tuntuu, kun Crypto.comin appi ostoksen jälkeen kertoo ostotapahtumasta ja siitä tulleesta cashbackista. Tällaisena ”bonusnarkkina” kaikki mahdollisuudet saada lisää euroja on lähellä sydäntä. Toivottavasti myös tuo CRO-kryptovaluutan arvo nousee tulevaisuudessa, niin sitten kaikki saadut cashbackit tuntuu entistä paremmalta.

Riskit, jotka on hyvä tiedostaa ennen rekisteröitymistä

On sanomattakin selvää, että kaikessa kryptovaluuttoihin liittyvässä on omat riskinsä. Jos pelkäät ottaa minkäänlaista riskiä kryptovaluuttojen kanssa, niin kannattaa aloittaa sillä 1. tason kortilla ja 1% cashback bonuksella. Näin pääset kastamaan suhteellisen turvallisesti varpaitasi veteen kryptovaluuttojen osalta.

Varmaankin isoin riski tässä koko hommassa on se, että koko yritys menisi nurin ja silloin todennäköisesti myös CRO-kryptovaluutan arvo painuisi nolliin ja siinä kohtaa ne lukitut kryptovaluutat menettäisi arvonsa/niitä ei saisi edes takaisin.

Toinen riski on kryptovaluuttojen isot heilahdukset, jotka osuvat myös CRO-kryptovaluuttaan. Tämä nyt ei katastrofaalinen menetys olisi, sillä cashbackillahan ne kryptot on saatu ”ilmaiseksi”, mutta kyllähän se silti harmittaisi ettei ollut tajunnut myydä niitä euroiksi aiemmin.

Kolikon kääntöpuolenahan tässä on toki se, että jos yrityksellä ja kryptovaluutoilla ylipäätään menee hyvin, niin ne saadut cashbackit voi nousta arvossaan paljonkin. Näin on käynyt tämän projektin alussa, sillä tunnen suomalaisia, jotka ovat ostaneet CRO:ta 10 sentillä kappale ja tuo CRO kävi jo 90 sentissäkin viime vuoden lopussa. Tällä hetkellä ne ovat noin 40 senttiä kappale ja aika näyttää, mihin suuntaan ollaan menossa.

Jos kuitenkin kryptot kiinnostaa ja haluaa riskeistä huolimatta päästä niihin matalalla kynnyksellä ja pääomalla mukaan, niin tässä on kyllä oiva vaihtoehto siihen ja oikeastaan myös se syy, miksi nyt itsekin olen kryptojen maailmassa mukana. Minulla ei ole aiemmin ollut intressejä lähteä esimerkisi bitcoini-kelkkaan, koska hinnat ovat jo niin älyttömän korkeat. Tähän pääsin suhteellisen ajoissa mukaan ja uskon projektiin, niin oli hienoa lähteä messiin.

Verotuksen osaltahan kryptotuotot menevät pääomatulon piiriin. Kortin cashbackista ei kuitenkaan tarvi maksaa veroja, sillä ovat bonuksia. Jos kuitenkin käytät esim. Crypto Earnia, niin siitä saadut tuotot ovat veronalaista tuloa.

Rekisteröitymisohjeet – Näin otat palvelun käyttöön

Jos haluat ottaa kortin käyttöön, niin tulisi palveluun rekisteröityä. Kirjoitan tähän ohjeet rekisteröitymistä varten, jotta palvelun käyttöönotto olisi mahdollisimman helppoa.

 1. Rekisteröidy palveluun minun linkin kautta, niin saadaan molemmat 25 dollarin arvosta CRO:ta tervetuliaislahjaksi. Jos olet jo ehtinyt rekisteröitymään, niin voit saada tuon saman 25 dollarin bonuksen vielä 5 päivää rekisteröitymisestä. Aseta silloin applikaation vasemmasta yläkulmasta avautuvista asetuksista tämä koodi ”referral code” -kohtaan: 736d2k8j3c (tämä bonus näkyy heti tililläsi, mutta se aktivoituu vasta sitten, kun olet tilannut vähintään tason 2. kortin)
 2. Lataa Crypto.com applikaatio puhelimellasi Google Playstoresta tai Applen Appstoresta.
 3. Rekisteröidy sähköpostillasi ja vahvista se.
 4. Lisää puhelinnumerosi ja vahvista se tekstiviestillä saapuvalla koodilla
 5. Tee KYC (Know Your Customer)
  1. Ensin se pyytää ottamaan kuvat henkilöllisyystodistuksen etu- ja takaosasta.
  2. Sitten täytyy ottaa itsestään naamakuva (selfie)
  3. Lopuksi täytyy kirjata vielä koko nimi (sama kuin henkilöllisyystodistuksessa)
 6. Tämä oli ”pelottavin” vaihe, mutta sillä crypto.com vain varmistaa, että kyseessä olet sinä ja kyse ei ole esim. rahanpesusta. Samoja tietoja crypto.com voi käyttää sitten, jos hukkaat esimerkiksi pääsyn tilille.
 7. Nyt olet rekisteröitynyt ja voit aloittaa palvelun käytön.

Jos haluat esim. 2. tason kortin, niin voit siirtää rahaa FIAT-lompakollesi esim. pankkisiirron avulla tai pankkikortilla. Tämän jälkeen sinun täytyy ostaa CRO-kryptovaluuttaa 350 eurolla ja sen jälkeen tilata 2. tason kortti. Jos kuitenkin haluat ensin vain kokeilla korttia 1. tason kortilla, niin sitten palveluun ei tarvitse tallettaa rahaa.

Lopuksi

Tulen tämän vuoden aikana kertomaan paljon lisää tästä palvelusta blogissani, mutta näillä ohjeilla pääsee varmasti jo alkuun palvelun käytön kanssa. On oikeastaan ihan hyvä aloittaakin tämän juttusarjan kirjoittaminen näistä ohjeista, sillä näin kynnys tutustua kryptovaluuttoihin on pieni. Muista myös aina sijoittaa rahaa, jota sinulla on varaa hävitä. Tämä tulee muistaa etenkin hyvin arvaamattomassa kryptomaailmassa. Onko sinulla kokemuksia palvelun käytöstä? Kommentoi alle!

5 thoughts to “Crypto.com – Opas maailman parhaan Visa-kortin käyttöön”

 1. Hyvin tiivistetty. Voisit kertoa lisää myös crypto.comin exchangesta, joka on oma erillinen äppi. Mulla on ollut jadekortti jo yli puoli vuotta. Kun vaan pääsis käyttämään tuota lounge accessia lentokentillä. Muut edut jo hyödynnetty!

  1. Kyllä! Tarkoituksena on juurikin avata myös crypto.comin muita palveluita tulevaisuudessa tarkemmin. Tästä olisi tullut vaan jäätävän pitkä teksti, jos olisin kaiken yrittänyt tähän tiivistää. 🙂

 2. Varsin selkeää tekstiä ihan kotimaan kielellä.Tuo Norvegian on itselläkin ollut käytössä ja nyt vaihtelen tuohon Crypto.com korttiin.Paljon on viellä artikkelin aiheita.On aika leveä himmeli kaikkine mahdollisuuksineen.Cryptoja on sentään harrastanut siitä asti kun bitcoineja sai kourallisen kymmeneen taalaan.

 3. Crypto kortti ei toimi suoraa Spotifyssä, mutta huomasinkin just, että sen voi kiertää lisäämällä sen paypalin kautta. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.