Skip to main content
Nuorten sijoittaminen ja säästäminen - SijoitusSuomi

Osakesäästäjien Keskusliiton Nuoret Osakesäästäjät

Oletko kiinnostunut sijoittamisesta ja useista sijoittamiseen liittyvistä rahanarvoisista jäseneduista ja tapahtumista? Nyt kannattaa ehdottomasti olla kuulolla, sillä nyt sinulla on mahdollisuus liittyä Osakesäästäjien Keskusliittoon Nuorena Osakesäästäjänä ja maksaa jäsenyydestä vain 10 € vuodessa. Ennen tämä etu oli voimassa vain opiskelijoille, mutta nyt kaikilla alle 30 vuotiailla on mahdollisuus liittyä liittoon 10 € vuosimaksulla. 

Mikä Osakesäästäjien Keskusliitto?

Kyseessä on siis valtakunnallinen osakkeenomistajien etujärjestö, jonka tarkoituksena on edistää osakesäästämistä ja muuta yksityishenkilöiden varojen hallintaa. Liitto koostuu eri kokoisista paikallisyhdistyksistä ympäri Suomea.

Jäsenet kuuluvat Osakesäästäjien Keskusliittoon oman paikallisyhdistyksensä kautta ja kaikki liiton tarjoamat jäsenedut ja palvelut ovat kaikkien jäsenten käytettävissä. Liittyessäsi jäseneksi saat useita jäsenetuja, kuten Viisas Raha -lehden 10 kertaa vuodessa, mahdollisuuden osallistua yhtiöiltoihin sekä alennuksia välityspalkkioista ja muista sijoituspalveluista.

Osakesäästäjien Keskusliitolla on myös paljon monipuolisia tapahtumia, joihin jäsenenä pääset osallistumaan. Jos olet kiinnostunut jäseneduista niin jatka lukemista, sillä tulen käymään niitä läpi tässä artikkelissa.

Nuoret Osakesäästäjät

Jos olet siis alle 30 vuotias niin nyt sinulla on mahdollisuus liittyä liittoon Nuorena Osakesäästäjänä ja maksaa jäsenyydestä vain 10 € vuodessa. Tämä on erittäin hyvä asia, sillä minullakin on opiskelijana tiukka budjetti ja joudun tarkasti miettimään kulujani.

10 € on kuitenkin niin pieni raha, että liittoon liittyminen on jo todella kannattavaa pelkästään liiton tarjoamien etujen ja tapahtumien puolesta. Etu oli siis ennen voimassa vain opiskelijoille, mutta nyt sinun ei tarvitse kuluttaa edes koulunpenkkiä liittyäksesi liittoon alennettuun hintaan.

Olen itse mukana Nuorten Osakesäästäjien toiminnassa perustajajäsenenä ja tavoitteenamme onkin innostaa ja opastaa nuoria sijoittamaan ja säästämään fiksusti, sekä edistää nuorten edunvalvontaa mm. opintotuen tulovalvontaan liittyvissä kysymyksissä.

Muistathan, että jos olet jo Osakesäästäjien Keskusliitossa varsinaisena jäsenenä ja haluat muuttaa jäsenyyden Nuoret Osakesäästäjät -jäsenyydeksi, niin muista ilmoittaa siitä mahdollisimman pian ennen jäsenmaksun maksamista, sillä liitto ei valitettavasti voi palauttaa jo maksettuja jäsenmaksuja.

Jäsenedut

Ennen liittymistäni Osakesäästäjien Keskusliittoon olin tietenkin kiinnostunut jäseneduista, sillä halusinhan minä tietää mitä vastinetta rahoilleni saan.

Osakesäästäjien Keskusliitolla on paljon hyviä rahanarvoisia etuja ja niiden laskennallinen arvo on yli 1000 euroa. Valinnanvaraa on siis paljon ja varmasti jokaiselle löytyy jotain.

Käydään seuraavaksi tarkemmin läpi omasta mielestäni mielenkiintoisimpia etuja. Kaikki edut löytyy myös Osakesäästäjien Keskusliiton verkkosivuilta.

Viisas Raha -lehti

Viisas Raha -lehti on aikakauslehti, joka käsittelee sijoittamista. Lehti on todella korkeatasoinen ja se sisältää ajankohtaista tietoa sijoitusmarkkinoista ja sijoituskohteista.

Lehdestä löytyy myös muun muassa pörssiyhtiöt ja sijoitusrahastot listattuna tunnuslukujen mukaan, analyyseja suomalaisista ja ulkomaisista yhtiöistä, puolueettomia vertailuja sekä asiantuntijakirjoituksia. Lehti on myös hyvänkokoinen, sillä jokainen numero sisältää keskimäärin 44 sivua tietoa.

Jos liityt Osakesäästäjien Keskusliittoon Nuorena Osakesäästäjänä niin saat lehden verkkolehtenä, mutta varsinaisille jäsenille lehti tulee fyysisenä kopiona. Itselleni verkkolehti toimii itseasiassa paremmin, sillä se on .pdf muodossa ja pystyn lukemaan sen esimerkiksi älypuhelimellani.

Kirjatarjoukset

Suomessa on paljon sijoittamista ja säästäviä käsitteleviä blogeja ja verkkosivuja, mutta jos haluaa päästä lukemaan vähän enemmän kerralla niin etuna löytyy myös loistavia kirjatarjouksia.

Itse en ole vielä ehtinyt lukea paljon alan kirjallisuutta, sillä kirjojen lukeminen ei ole lempipuuhaani. Olen kuitenkin opetellut tykkäämään lukemisesta ja aion ehdottomasti ottaa kirjatarjouksista täyden hyödyn irti. Tarjouksia löytyy useista kirjoista: Tuoton arvoitus ratkeaa (Henri Elo)Miten sijoitan rahastoihin (Vesa Puttonen ja Eljas Repo), Paras sijoitus – Itsepuolustusopas sijoittajille (Marko Erola), Yrityksistä kerrotaan- kuuntele ja kuule oikein (Jarmo Leppinimi), Säästäjästä sijoittajaksi – jokamiehen sijoitusopas (Mika Pesonen), Omalla rahalla (Jarkko Peltomäki ja Juha Vahe), Erottaja (Karo Hämäläinen), Niin siinä käy kun omistaa – Tarinaa valtionyhtiöistä (Risto Ranki), Sijoittajan verotus (Elina Fasoúlas, Petri Mannine ja Ville Niiranen) sekä Vastuullinen sijoittaminen (Anna Hyrske, Magdalena Lönnroth, Antti Savilaakso ja Riikka Sievänen). 

On siis selvää, että valinnanvaraa on kirjojen puolesta ja jos haluat saada kirjahyllyysi alan kirjallisuutta, niin nyt siihen on erinomainen mahdollisuus.

Nordnet Pankki

Osakesäästäjien Keskusliiton jäsenenä saat myös etuja Nordnettiin ja jos Nordnetin käyttämät palkkiotasot ovat sinulle tuttuja niin jäsenenä pääset automaattisesti vähintään palkkiotasolle 3: min. 7 € / 0,15 % / toteutunut toimeksianto (vain suomalaiset osakkeet).

Mikäli teet kuukaudessa 11 – 50 toteutunutta toimeksiantoa, seuraavassa kuussa palkkiotasosi on taso 2: min. 5 € / 0,1 %. Jos taas teet paljon toimeksiantoja (yli 50) niin pääset palkkiotasolle 1: min. 3 € / 0,06 %. Itse en kyseisestä edusta hyödy yhtään, sillä olen passiivinen indeksisijoittaja, joka sijoittaa Nordnetin kuluttomiin Superrahastoihin ja kuukausisäästöllä pörssinoteerattuihin ETF-rahastoihin.

Tarjous on kuitenkin erittäin hyvä jos teet todella harvoin toimeksiantoja, sillä olet kuitenkin aina vähintään palkkiotasolla 3.

Inderes

Passiivinen indeksisijoittaminen on tylsää? Teet suoria osakekauppoja? Tykkäät lukea analyysejä? Sitten sinua varmasti kiinnostaa Osakesäästäjien Keskusliiton yhteistyökumppani Inderesin tarjoama jäsenetu: Saat Inderesin tarjoamat analyysit käyttöön tarjoushintaan 9,90 € / kk tai 99 € / vuosi. (norm. 19,90 € / kk tai 200 € / v).

Palvelusta saa kattavat analysit lähes 90 pörssiyhtiöstä, aamukatsauksen, osakevertailutyökalun sekä Inderesin mallisalkun. Inderesillä on hyvät näytöt analyysien osuvuudesta, joten turhasta et tule kymppiä kuukaudessa maksamaan.

Inderesin oikeaa rahaa sijoittava mallisalkku on tuottanut yli 200 % viidessä vuodessa ja Pohjoismaisessa analyytikkovertailussa suositusten tarkkuudessa TOP10:ssä oli kolme Inderesin analyytikkoa. Inderes on myös suosittu, sillä Inderesin aamukatsausta tilaa päivittäin jo yli 25 000 sijoittajaa.

Lopuksi

Osakesäästäjien Keskusliitto tarjoaa siis paljon hyviä etuja ja tapahtumia jäsenilleen ja halusin kertoa niistä lukijoilleni, sillä en niistä itsekään ollut tietoinen vielä jonkin aikaa sitten.

Muista ainakin katsoa Osakesäästäjien Keskusliiton verkkosivut ja kaikki jäsenedut, sillä en niitä kaikkia tässä artikkelissa edes maininnut! Jos olet kiinnostunut Nuorten Osakesäästäjien tulevista tapahtumista ja haluat saada nuorille ajankohtaista tietoa sijoittamisesta ja säästämisestä niin kannattaa ehdottomasti ottaa seurantaan kaikki Nuorten Osakesäästäjien sosiaalisen median kanavat. Nuoret Osakesäästäjät löytyy tällä hetkellä Facebookista, Twitteristä, Instagramista ja Sharevillestä.

4 thoughts to “Osakesäästäjien Keskusliiton Nuoret Osakesäästäjät”

  1. En ollut tästä kuullutkaan, mutta tulipas liityttyä. Koulunpenkin olen jo kuluttanut, mutta onneksi olen vielä alle 30 v :D.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.