Skip to main content

Koronan jälkeiset fiilikset

Korona on ravistanut maailmaa, mutta nyt alkaa jo näkymään valoa tunnelin päässä. Mitä sijoituksilleni kuuluu ja miten aion jatkaa tästä eteenpäin? Otetaan siitä selvää.

Viimeisimmästä kirjoituksestani on jo aikaa

Moni on varmasti huomannut, että olen pitänyt hieman pidempää ”kesälomaa” bloggaamisesta. Tämä johtuu lähinnä työkiireistä ja siitä, että kirjoitan ainoastaan silloin, kun oikeasti haluan kirjoittaa.

Olen blogitaipaleeni alussa tehnyt itseni kanssa sopimuksen, että en koskaan kirjoita ns. ”väkisin”, sillä sitten tämä ei olisi enää hauskaa. Tästä johtuen blogissani voi joskus olla hieman pidempiäkin taukoja. Ei kuitenkaan tarvi huolestua, sillä bloggaaminen ja sijoittaminen jatkuu samalla tavalla myös tulevaisuudessa.

Bloggaaminen on harrastukseni ja varmasti jokainen bloggaaja voi samaistua ajatukseen, että aina ei millään meinaa löytää inspiraatiota kirjoittaa uusia blogitekstejä.

Minulla on paljon suunnitelmia, mutta nyt vain täytyisi löytää aika ja inspiraatio lähteä niitä toteuttamaan. Esimerkiksi SijoitusSuomi.fi YouTube-kanavan jatkaminen on yksi isoimmista haaveistani.

Pääsin ostamaan lähes pohjilta

Minulla oli sinänsä jälleen hyvää onnea matkassa, sillä sain ostettua Fortumia todella edullisesti ja lähes pohjilta. Tämä oli ensimmäinen osto vuoden alussa avaamalleni osakesäästötilille ja se ei olisi voinut osua parempaan saumaan.

Kuukausisäästän toki edelleen tuttuihin ja turvallisiin indeksirahastoihin ja ETF-rahastoihin, mutta halusin vähän jännitystä elämään ja sijoittamiseen. Osakesäästötilistä tulee todennäköisesti ns. ”pelisalkku”, johon poimin omasta mielestäni hyviä osakkeita. Tavoitteenani on poimia 5-10 yhtiötä, jotka maksavat hyvää osinkoa, mutta joilla on myös hyvät kasvunäkymät.

Nordnet muuten uudisti kuukausisäästämistä ja en oikein tiedä, mitä mieltä uudistuksesta olen. Tulen puimaan tätä todennäköisesti seuraavassa blogikirjoituksessani, mutta tässä vaiheessa tosiaan sanottakoon, että olen hieman pettynyt uudistuksesta, vaikka sen mukana tuli myös hyviä asioita.

Entäs vertaislainaaminen?

Sijoitan vertaislainoihin yhä Fellow Financella ja Mintoksella. Vertaislainaamisen riskit on todella realisoitunut koronan aikana. Onneksi olen itse selvinnyt aika vähällä, mutta lähes kaikilla alustoilla on isoja ongelmia koronan aiheuttamien ongelmien vuoksi.

Tässä on tosiaan positiivista se, että nyt korona tosiaan putsaa pöydän kokonaan ja ainoastaan kaikista parhaimmin varautuneet markkinapaikat tulevat selviämään tämän ajan yli. Uskaltaisin siis väittää, että tulevaisuudessa vertaislainaaminen voi olla vielä isokin juttu.

En ole kasvattanut positiotani vertaislainoissa nyt koronan aikana, mutta uudelleen sijoitan yhä pääomat ja korot uudelleen uusiin lainoihin. Mielestäni sijoittajan tulee hyväksyä ottamansa riskit ja sen takia en jaksa asiasta sen enempää stressata. Tietysti silti toivon, että tekemäni päätös on se oikea päätös.

Voisiko tämä koronahässäkkä olla jo ohi?

Minä todella toivon, että toista aaltoa ei tule. Koko maailma on kärsinyt tästä todella paljon ja tulemme varmasti maksamaan koronan aiheuttamista tuhoista talouteemme vielä pitkään.

On tosin ihan mielenkiintoista nähdä, mitä poliittisella kentällä tapahtuu tulevaisuudessa. Nyt turha politikointi on unohdettu, mutta on vääjäämätöntä, että pian politikointi taas alkaa.

Harvoin itse otan poliittisiin asioihin kantaa blogissani, mutta täytyy sanoa, että mielestäni nykyinen hallitus hoiti tämän tilanteen ihan hyvin. En nyt täysiä pisteitä suorituksesta antaisi, mutta asiat huomioon ottaen ihan ok suoritus kaiken kaikkiaan.

Lopuksi

Aloitin sijoittamisen vuonna 2014 ja kuusi vuotta siinä ehti mennä, että sai itse maistaa ensimmäistä kunnon karhumarkkinaa. Selvisin siitä kyllä aika kiitettävästi, mutta valehtelematta täysin moukan tuurilla.

Ikävän tilanteenhan tämä korona toi mukanaan, mutta toisaalta nyt sai vähän kokemusta siitä, miten markkinat käyttäytyvät tällaisessa tilanteessa. Toivottavasti tämä on ohi ja pääsemme jatkamaan täysin normaalia elämää mahdollisimman pian.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.