Skip to main content

Vertaislainaus arvostelussa Mintos

Sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä.

Mintos on Euroopan vertaislainojen markkinapaikkojen suvereeni markkinajohtaja 38% markkinaosuudella. Mitä kokemuksia itselleni on ehtinyt kertyä Mintoksesta ja onko kyseessä tosiaan yksi parhaista vertaislainojen markkinapaikoista? Otetaan siitä selvää.

Mikä on Mintos?

*Mintos on latvialainen vertaislainojen markkinapaikka ja Euroopan markkinapaikkojen suvereeni markkinajohtaja yli 38% markkinaosuudella. Mintoksella on mahdollista sijoittaa 60 eri luottolaitoksen lainoihin ja markkinapaikalla onkin jo yli 100 000 sijoittajaa 73 eri maasta. Mintos on myös rahoittanut lainoja jo yli 2 miljardin euron edestä, eli mistään pienestä tekijästä ei todellakaan ole kyse.

Mintos vertaislainojen markkinapaikkana

Muihin alustoihin verrattuna *Mintos loistaa todella ammattimaisesti toteutetulla alustalla, joka toimii juuri niin kuin pitääkin. Rekisteröinti on helppoa ja raportointi on todella yksityiskohtaista ja kattavaa.

Automaattista sijoitusportfoliota tehdessä voi kyllä mennä sormi suuhun aloittelevalla vertaislainasijoittajalla, sillä kustomointimahdollisuuksia on jopa enemmän kuin allekirjoittanut näkee tarpeelliseksi. Tämähän on vaan positiivinen asia, mutta tekee aloittelijalle aloittamisesta hieman haastavampaa.

Mintos toki tarjoaa myös valmiiksi tehdyillä parametreilla kolme erilaista automaattista portfoliota, mutta kyllä nämä kannattaa säätää mieluummin itse.

Suurin osa Mintoksen luottolaitoksista tarjoaa takaisinostotakuuta, mutta myös sellaisia luottolaitoksia löytyy, jotka tätä ei tarjoa. Tämä on onneksi selkeästi merkitty, mutta varsinkin tähän kannattaa kiinnitä huomiota omaa portfoliota säädettäessä.

Explorep2p on tehnyt luottolaitosten osalta hienoa työtä, sillä kyseinen sivu on antanut arvosanan kaikille eri Mintoksen luottolaitoksille. Yleisesti ottaen, käyttäjien keskuudessa yli 60 pisteen arvosanaa pidetään luotettavan luottolaitoksen merkkinä.

Omat kokemukseni Mintoksesta

Toistaiseksi omat kokemukseni *Mintoksesta ovat olleet varsin positiivisia. Automaattisen portfolion parametreja säädettäessä tovi vierähti, mutta sen jälkeen on voinut vaan seurata vierestä, kun korot kilahtelevat tasaiseen tahtiin tililleni.

Tällä hetkellä saan Mintokselta 11,27% tuottoa, joka on hieman muita alustoja vähemmän. Tämä tosin johtuu pääasiassa siitä, että valitsin automaattiseen portfoliooni vain hyvin menestyneitä luottolaitoksia, joiden lainoissa on luonnollisesti alhaisempi korkoprosentti.

Vertaislainauksen suuren suosion myötä on myös sanomattakin selvää, että kilpailu hyvien lainojen rahoittamisesta on kovaa meidän sijoittajien kesken. Tämä myös omalla tavallaan polkee tuottoa hieman alaspäin.

Mintos Euroopan vertaislainamarkkinoiden markkinajohtajana luo myös jonkinlaista turvaa tulevaisuudesta, sillä markkinapaikkariski on vertaislainauksen yksi suurimmista riskeistä. Markkinajohtajan paikka ei sekään tietenkään konkurssitonta elämää takaa, mutta hieman suurempaa luottoa se ainakin mielestäni antaa.

Plussat ja miinukset

Tässä vielä plussat ja miinukset Mintoksesta tiivistettynä.

Plussat

  • Selkeät ja ammattimaiset verkkosivut
  • Yli 59 luottolaitosta, joten rahoitettavia lainoja riittää
  • Jälkimarkkinapaikka mahdollistaa sijoitusten nopean likvidoinnin
  • Raportointi on huippuluokkaa ja yksityiskohtaista

Miinukset

  • Aluksi hieman haastava markkinapaikka aloittelijalle
  • Mukana myös yllättävän pieniä luottolaitoksia, joten ylimääräinen tarkkuus on tarpeen parhaiden löytämiseksi

Lopuksi

Vaikka *Mintos ei ehkä ole se helpoin alusta aloittelijalle, luo se kuitenkin parhaan mahdollisen oppimisalustan vertaislainauksesta kiinnostuneille. Jos vertaislainauksen aloittaminen tai uuden markkinapaikan haltuun ottaminen kiinnostaa, kannattaa ehdottomasti antaa Mintokselle mahdollisuus!

Blogillani on Mintoksen kanssa tehty diili, että saat 0,5% bonuksen ensimmäisen 90 päivän sijoituksiisi, jos rekisteröidyt linkkini kautta. *Aloita vertaislainaus Mintoksella siis jo tänään!

Muista katsoa myös neljä muuta vertaislainojen markkinapaikkaa, joihin itse olen rekisteröitynyt!

Mikään tässä blogissa esitetty ei ole, eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan tutkimukseensa, arvioonsa rahoitusvälineen arvoon vaikuttavista seikoista ja ottaa huomioon omat tavoitteensa, taloudellinen tilanteensa sekä tarvittaessa käytettävä neuvonantajia. Sijoitustoimintaan liittyy aina riskejä. Sijoittajan tulee myös ymmärtää, että historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta. En vastaa vahingoista, jotka aiheutuvat tässä blogissa esitettyjen tietojen käytöstä tai näiden perusteella tehtävien sijoituspäätösten taloudellisesta tuloksesta.

2 thoughts to “Vertaislainaus arvostelussa Mintos”

  1. Mintoksella ylivoimaisesti paras ominaisuus on jälkimarkkinat. Ei muilla ole vastaavaa. Olen jopa myynyt muutamia lainoja takaisin voitolla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.