Skip to main content

Nextory kokemuksia – Paras äänikirjapalvelu?

Sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä.

Kirjojen lukemisesta en nuorempana innostunut ja kirjaston suurkuluttajaa minusta ei koskaan tullut. Nykyään luen kuitenkin paljon enemmän, mutta äänikirjat ovat mielestäni silti paras tapa ahmia kirjojen sisältöä aivoihini. Nextory on useista äänikirjapalveluista oma suosikkini ja nyt jaan omia kokemuksia palvelun käytöstä.

Miksi kuunnella äänikirjoja?

Äänikirjat ovat mielestäni loistava tapa nauttia kirjoista silloin, kun suorittaa jotain arkista asiaa kuten lenkkeilyä tai työmatkaa. Näiden askareiden parissa perinteisiä kirjoja ei (ymmärrettävistä syistä) pysty nauttimaan, joten äänikirjat ovat pelastukseni.

Itselleni äänikirjojen merkitys on noussut valtavasti, sillä kulutan työmatkoihini tällä hetkellä 2 tuntia päivässä ja sen ajan haluaisi ainakin jotenkin käyttää hyödyllisesti tai ainakin viihdyttävästi. Tästä syystä kuuntelen työmatkoillani äänikirjoja ja pitkien työmatkojen takia pystynkin kuuntelemaan noin yhden kirjan viikossa.

Äänikirjat ovat mielestäni myös huomattavasti rennompi tapa nauttia kirjan sisällöstä. Tämä varmaan riippuu paljon ihmisestä, mutta mielestäni sopivan ajan löytäminen lukemiseen on haastavaa. Täytyyhän silloin pystyä keskittymään kirjan sisältöön sataprosenttisesti.

Nextory – Kirjojen Spotify?

*Nextory on ruotsalainen yritys, joka on laajentanut palveluitaan nyt myös Suomeen. Nextorya voisi pitää ”kirjojen Spotifyna”, sillä palvelussa saat kuukausimaksua vastaan nauttia rajattomasti ääni- ja e-kirjoista.

Mielestäni tämä malli sopii parhaiten myös kirjoihin, sillä voit ottaa ”enemmän riskiä” kirjojen valinnassa ja löytää mahdollisesti uusia genrejä, joista nauttia. Enää ei tarvitse surkutella sitä, että sattui nyt ostamaan surkean kirjan ja se on nyt pakko lukea/kuunnella loppuun, sillä maksoihan se maltaita. Nyt surkean kirjan osuessa kohdalle voi vaihtaa uuteen ja parempaan kirjaan ilman turhaa surkuttelua.

Valinnanvaraakin löytyy, sillä palvelussa on todella laaja valikoima kuunneltavaa ja luettavaa. E-kirjojakin palvelusta löytyy vakuuttava määrä, vaikka allekirjoittanut ei vielä e-kirjojen lukemisesta ole innostunutkaan.

Kirjat taskussasi, missä vain, milloin vain

*Nextoryn kirjavalikoimasta pääset nauttimaan Android- ja iOS puhelimille/tableteille luodulla sovelluksella. Yleensä nämä sovellukset ovat olleet nopeasti kasaan kasattuja surkeita esityksiä, mutta Nextoryn sovellus yllätti selkeällä ulkoasullaan ja toimivuudellaan.

Mielenkiintoisen kirjan löydettyäsi pääset lukemaan kirjan johdannon ja kaiken muun, mitä perinteisen kirjan takaa löytyisikään. Sen jälkeen voit ladata kirjan laitteellesi ja aloittaa kuuntelemisen. Tämä on loistava ominaisuus, sillä kaikkialla ei vieläkään ole internet yhteyttä tai se on epävakaa ja häiritsee kuunteluelämystä merkittävästi.

Sovellus mahdollistaa myös oman lukulistan hallinnoimisen ja voit lisätä sinun mielenkiinnon herättäneet kirjat omalle lukulistallesi, jatkaa kesken jääneitä kirjoja tai katsoa jo lukemiasi kirjoja helposti. Niin ja kirjoja muuten löytyy myös englanniksi ja ruotsiksi! Lontoo itseltäni taipuu varsin hyvin, mutta ruotsiksi en vielä uskaltaisi lähteä kuuntelemaan.

Kuten Spotify ja Netflix, myös Nextory seuraa mistä kirjoista pidät ja ehdottaa sinulle sopivaa sisältöä sen perusteella. Minun yksityisyyttäni on siis loukattu! No ei sentään. Mielestäni tämä on loistava ominaisuus, joka auttaa löytämään ne juuri itseäni kiinnostavat kirjat Nextoryn suuresta valikoimasta.

nextory aanikirjapalvelu 1024x804 Nextory kokemuksia  Paras äänikirjapalvelu?
Nextoryn sovellus on selkeä ja toimii kuten pitää. Tällä hetkellä kuuntelen Mark Mansonin kirjaa: Kuinka olla piittaamatta paskaakaan.

Lapsia ja perhettä unohtamatta

Itselläni ei vielä lapsia ole, mutta Nextorystä löytyy myös kattava äänikirjavalikoima lapsille. Lastenkirjat voi myös lajitella sopivan iän ja tyylilajin mukaan, joten tätäkään ei tarvitse erikseen miettiä.

Mahdollisuus on luonnollisesti myös perhetiliin, joka on hieman perinteistä tilausta kalliimpi, mutta mahdollistaa useamman käyttäjän yhtäaikaisen kuuntelun. Jos siis olet vaimosi/miehesi ja lastesi kanssa innokkaita kuuntelemaan kirjoja, voi tilauskustannukset jakaa kuuntelijoiden kesken ja säästää rahaa.

Kokeile 14 päivää ilmaiseksi

Yleensä hyvän palvelun tunnistaa siitä, että se tarjoaa ilmaisjaksoa palveluun rekisteröityville käyttäjille. *Nextorylla voit kokeilla palvelua 14 päivää ilmaiseksi ja päättää sitten jatkatko palvelun käyttöä.

Palvelulla on myös 3 eri tilaustasoa, jotka ovat hopea, kulta ja perhe. Suurta eroa tilaustasoilla ei ole, mutta kultajäsenyydellä pääset nauttimaan myös uusimmista kirjoista ja perhetili mahdollistaa useamman käyttäjän yhtäaikaisen kuuntelun.

Tässä vielä palvelun tämän hetkinen hinnasto:

 • Hopea (13.99€/kk)
 • Kulta (16.99€/kk)
 • Perhe (19.99€/kk)

Ilmaiseen kokeiluun kannattaa ehdottomasti valita vähintään kultataso, sillä silloin pääset nauttimaan uusimmista kirjoista myös kokeilujakson aikana.

Lopuksi

Yhtenä kritiikkinä palvelulle voisi sanoa sen, että sijoituskirjallisuutta ei palvelusta löydy juuri nimeksikään. Talouden hallinnasta ja eri sijoittajaguruista voi teoksia löytyä, mutta varsinaisia sijoituskirjoja ei palvelusta paljoa löydy. Jos kuitenkin ääni- tai e-kirjat kiinnostavat, suosittelen ainakin kokeilemaan palvelua 14 päivän ajan, sillä se ei maksa sinulle yhtään mitään. *Kokeile Nextorya ilmaiseksi jo tänään!

7 thoughts to “Nextory kokemuksia – Paras äänikirjapalvelu?”

 1. Nextory toi ainakin kilpailua myös Suomen markkinoille. Elisa kirja oli aiemmin mulla käytös mut päätin vaihtaa sen vuoden vaihteessa Nextoryyn. Ainakin vielä ollut tyytyväinen, mutta hintaahan tuolla on vähän enemmän kuin Netflixillä ja Spotifylla.

  1. Joo onhan näitä äänikirjapalveluja jo aika paljon Suomenkin markkinoilla. Itselläni on aiemmin kokemusta BookBeatista, Elisa Kirjasta, StoryTellistä ja Audiblesta. Audible on edelleen myös käytössä, mutta sieltä tosiaan vain englannin kieliset matskut.

 2. Täysin surkutteluvapaa malli kirjojen valintaan on toki paljon puhelinsovelluksia vanhempi keksintö. Sitä kutsutaan perinteisesti kirjastoksi.

  Ja toisekseen juttu on ikävästi kirjoitettu tyylillä, joka antaa ymmärtää, että nextory olisi ainoa vastaavaa palvelua tarjoava yritys, kun markkinoilla on jo bookbeat ja storytel.

  1. Kiitos palautteesta! 🙂 Kirjastossakin vaan joudut käydä uudestaan siellä kirjastossa palauttamassa sen kirjan. Ei nyt ihan voi keskenään kuitenkaan verrata. Markkinoilla on toki muitakin vastaavia yrityksiä ja tulen myös ne tulevaisuudessa arvostelemaan.

 3. Nextory kehuu yli sadan tuhannen kirjan valikoimaansa. On se suuri määrä kirjoja, ja ihmettelemään jäin kuinka niin paljon suomenkielisiä kirjoja ja äänikirjoja ylipäätään on saatu aikaiseksi. Vai onko niin, että kirjat eivät olekaan kaikki suomeksi? Siitä kun ei Nextoryn sivuilla löydy halaistua sanaakaan.

 4. Moro moro! Nykyään vaikuttaa siltä, että löytyy myös paljon kirjoja sijoittamisesta. Kannattaa tsekata kirjalista joka on toteutettu yhteistyössä Nordnetin kanssa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.