Skip to main content

Näin vertaislainasijoitukseni ovat tuottaneet

Sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä.

Olen sijoittanut vertaislainoihin jo jonkin aikaa ja kokemuksia on alkanut kertyä. Nyt on aika ottaa katsaus vertaislainojen markkinapaikkoihin, joissa itse sijoitan ja kertoa samalla saamistani tuotoista.

Miten vertaislainoihin sijoittaminen on lähtenyt käyntiin?

Vertaislainoihin sijoittaminen on lähtenyt hyvin käyntiin ja tutustuminen eri markkinapaikkoihin alkaa olemaan finaalissa. Mielestäni vertaislainat tulevat olemaan loistava lisä omaan portfoliooni, sillä ennen tätä olen sijoittanut vain osakkeisiin rahastojen ja ETF-rahastojen avulla.

Mielestäni on hienoa, että pääsin tutustumaan vertaislainaamiseen ja eri markkinapaikkoihin todella pienellä pääomalla. Näin ei tarvinnut heti hypätä syvään päätyyn, vaan sain rauhassa tutustua käyttöliittymään ja lainoihin sijoittamiseen.

Vertaislainaaminen Euroopassa on toki vielä aika lasten kengissä ja esimerkiksi markkinapaikkoja on todella paljon. Tämä lisää markkinapaikkariskiä, sillä kaikki markkinapaikat eivät välttämättä selviä kovasti kilpailutetulla alalla. Tästä syystä pidän hajauttamista eri markkinapaikkoihin todella tärkeänä. Kaikkia munia ei tälläkään kertaa kannata laittaa samaan koriin.

Jos vertaislainaaminen ei ole sinulle vielä käsitteenä tuttu, niin kannattaa ehdottomasti tutustua aiemmin kirjoittamaani artikkeliin aiheesta.

Mintos

Muutama kuukausi sitten Mintos julkaisi uuden ”Invest & Access” -ominaisuuden. Tämä ominaisuus tekee vertaislainoihin sijoittamisesta todella helppoa, sillä se poistaa auto-investistä tutun tuskan eri parametrien säätämisestä.

Aiemmin kirjoittamani pidempi arvostelu Mintoksesta itseasiassa kritisoi juuri tätä auto-investin monimutkaisuutta Mintoksessa. Nyt se asia on kuitenkin korjattu, sillä Invest & Access hoitaa auto-investin käytännössä yhtä nappia painamalla.

Tämä uudistus on hyvä varsinkin uusille vertaislainoihin sijoittamisesta kiinnostuneille, sillä kynnys aloittamiseen on nyt huomattavasti matalampi. Invest & Access hajauttaa automaattisesti sellaisten luotonantajien lainoihin, joissa on buyback -takuu ja ovat olleet vähintään 6 kuukautta mukana Mintoksen alustalla.

Invest & Access tekee myös sijoitusten likvidoinnista helppoa, sillä Mintos hoitaa sijoitusten myynnin puolestasi. Tämä on toki mahdollista Mintoksen mukaan ainoastaan ”normaalin markkinatilanteen” aikana. Käytännössä siis isomman laman aikana tämä ei välttämättä ole mahdollista, jos useat luotonantajat joutuvat vaikeuksiin luottotappioiden vuoksi.

Normaalistihan Mintoksella voi myydä sijoituksensa jälkimarkkinoilla (joko voitolla tai tappiolla), jos olet halunnut likvidoida sijoituksesi ennen kuin laina on maksettu takaisin.

Mintoksella on myös markkinajohtajana suuret suunnitelmat tulevaisuutta varten, sillä Mintokselle voi myöhemmin avata myös IBAN-tilin, johon on mahdollisuus hakea debit-kortti. Näin sijoituksesi Mintoksella olisi todella likvidejä. Tämän lisäksi tulossa on myös mobiilisovellus, joka julkaistaan myöhemmin syksyllä.

Itse en ole vielä Invest & Access -ominaisuutta ottanut käyttöön, sillä olen hionnut oman auto-invest strategiani jo aiemmin. Tällä hetkellä Mintos nakuttaa minulle 11,27% keskituottoa.

Jos Mintoksella sijoittaminen kiinnostaa, niin blogillani on diili Mintoksen kanssa, joka kannattaa ehdottomasti hyödyntää. *Rekisteröityessäsi linkkini kautta Mintokseen, saat 0,5% cashback bonuksen ensimmäisen 90 päivän sijoituksiisi.

Lopuksi

Oletko sinä jo kastanut varpaasi veteen vertaislainojen ihmeelliseen maailmaan? Kirjoita omista kokemuksistasi kommenteissa ja jos tykkäät sisällöstäni, muista seurata blogiani Facebookissa, Twitterissä sekä YouTubessa!

Mikään tässä blogissa esitetty ei ole, eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan tutkimukseensa, arvioonsa rahoitusvälineen arvoon vaikuttavista seikoista ja ottaa huomioon omat tavoitteensa, taloudellinen tilanteensa sekä tarvittaessa käytettävä neuvonantajia. Sijoitustoimintaan liittyy aina riskejä. Sijoittajan tulee myös ymmärtää, että historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta. En vastaa vahingoista, jotka aiheutuvat tässä blogissa esitettyjen tietojen käytöstä tai näiden perusteella tehtävien sijoituspäätösten taloudellisesta tuloksesta.

5 thoughts to “Näin vertaislainasijoitukseni ovat tuottaneet”

 1. Mun mielestä Mintos on paras, sillä on luotettavin kuva koska se on suurin ja se on myös ollut kauan pystyssä noihin muihin verrattuna. Paljon enemmän saa myös tietoa lainayrityksistä.

  1. Mintos on kyllä todella hyvä markkinapaikka ja ei suotta ole markkinajohtaja tällä hetkellä. Oli muuten hauska, kun heti tämän artikkelin julkaistua Envestiolle tuli uusi projekti heti seuraavana päivänä. Aina sama. 😀

  1. Hei ja kiitos palautteesta. 🙂 Pystyy kaikkiin/lähes kaikkiin tietääkseni. Esimerkiksi Mintoksen sivuilla kirjoitetaan näin:

   Yes, companies can invest through Mintos. To comply with AML requirements, we request additional information from companies, such as registration documents, information about ultimate beneficial owners, identification of a company representative, as well as any other documentation deemed necessary in each case.

   1. Mainiota. Kiitos vastauksesta.

    Ps.
    Kannattaa muuten lisätä tähän plugini, jolla saa itsekin mailiin komentit/vastaukset. Ei tarvii käydä pollaan erikseen. Saattaa tulla keskustelua

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.