Skip to main content

Näin vertaislainasijoitukseni ovat tuottaneet

Sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä.

Olen sijoittanut vertaislainoihin jo jonkin aikaa ja kokemuksia on alkanut kertyä. Nyt on aika ottaa katsaus vertaislainojen markkinapaikkoihin, joissa itse sijoitan ja kertoa samalla saamistani tuotoista.

Miten vertaislainoihin sijoittaminen on lähtenyt käyntiin?

Vertaislainoihin sijoittaminen on lähtenyt hyvin käyntiin ja tutustuminen eri markkinapaikkoihin alkaa olemaan finaalissa. Mielestäni vertaislainat tulevat olemaan loistava lisä omaan portfoliooni, sillä ennen tätä olen sijoittanut vain osakkeisiin rahastojen ja ETF-rahastojen avulla.

Mielestäni on hienoa, että pääsin tutustumaan vertaislainaamiseen ja eri markkinapaikkoihin todella pienellä pääomalla. Näin ei tarvinnut heti hypätä syvään päätyyn, vaan sain rauhassa tutustua käyttöliittymään ja lainoihin sijoittamiseen.

Vertaislainaaminen Euroopassa on toki vielä aika lasten kengissä ja esimerkiksi markkinapaikkoja on todella paljon. Tämä lisää markkinapaikkariskiä, sillä kaikki markkinapaikat eivät välttämättä selviä kovasti kilpailutetulla alalla. Tästä syystä pidän hajauttamista eri markkinapaikkoihin todella tärkeänä. Kaikkia munia ei tälläkään kertaa kannata laittaa samaan koriin.

Jos vertaislainaaminen ei ole sinulle vielä käsitteenä tuttu, niin kannattaa ehdottomasti tutustua aiemmin kirjoittamaani artikkeliin aiheesta.

Fast Invest

Fast Invest piti viimevuotisen lupauksensa uudesta käyttöliittymästä, sillä se avattiin jo muutama kuukausi sitten. Vielä odotellaan listaa luotonantajista, mutta viimeisimpien tietojen mukaan sen pitäisi tulla vielä tämän vuoden puolella.

Kuten monilla muillakin vertaislainojen markkinapaikoilla, myös Fast Investillä on ollut suuren kysynnän vuoksi hieman vaikeuksia saada tarpeeksi rahoitettavia lainoja sijoittajien rahoitettavaksi. Tästä syystä ainakin allekirjoittaneella on pieni osa rahoista seissyt tilillä muutaman päivän ennen kuin auto-invest on sijoittanut ne uusiin lainoihin.

Tästä huolimatta Fast Invest nakuttaa minulle yhä 13,11% keskituottoa, joten hyvin se on ainakin tähän mennessä tuottanut.

Jos haluat tietää lisää Fast Investistä, niin lue pidempi arvosteluni ja jos vertaislainoihin sijoittaminen Fast Investillä kiinnostaa, niin *rekisteröidy Fast Investiin jo tänään!

Mintos

Muutama kuukausi sitten Mintos julkaisi uuden “Invest & Access” -ominaisuuden. Tämä ominaisuus tekee vertaislainoihin sijoittamisesta todella helppoa, sillä se poistaa auto-investistä tutun tuskan eri parametrien säätämisestä.

Aiemmin kirjoittamani pidempi arvostelu Mintoksesta itseasiassa kritisoi juuri tätä auto-investin monimutkaisuutta Mintoksessa. Nyt se asia on kuitenkin korjattu, sillä Invest & Access hoitaa auto-investin käytännössä yhtä nappia painamalla.

Tämä uudistus on hyvä varsinkin uusille vertaislainoihin sijoittamisesta kiinnostuneille, sillä kynnys aloittamiseen on nyt huomattavasti matalampi. Invest & Access hajauttaa automaattisesti sellaisten luotonantajien lainoihin, joissa on buyback -takuu ja ovat olleet vähintään 6 kuukautta mukana Mintoksen alustalla.

Invest & Access tekee myös sijoitusten likvidoinnista helppoa, sillä Mintos hoitaa sijoitusten myynnin puolestasi. Tämä on toki mahdollista Mintoksen mukaan ainoastaan “normaalin markkinatilanteen” aikana. Käytännössä siis isomman laman aikana tämä ei välttämättä ole mahdollista, jos useat luotonantajat joutuvat vaikeuksiin luottotappioiden vuoksi.

Normaalistihan Mintoksella voi myydä sijoituksensa jälkimarkkinoilla (joko voitolla tai tappiolla), jos olet halunnut likvidoida sijoituksesi ennen kuin laina on maksettu takaisin.

Mintoksella on myös markkinajohtajana suuret suunnitelmat tulevaisuutta varten, sillä Mintokselle voi myöhemmin avata myös IBAN-tilin, johon on mahdollisuus hakea debit-kortti. Näin sijoituksesi Mintoksella olisi todella likvidejä. Tämän lisäksi tulossa on myös mobiilisovellus, joka julkaistaan myöhemmin syksyllä.

Itse en ole vielä Invest & Access -ominaisuutta ottanut käyttöön, sillä olen hionnut oman auto-invest strategiani jo aiemmin. Tällä hetkellä Mintos nakuttaa minulle 11,27% keskituottoa.

Jos Mintoksella sijoittaminen kiinnostaa, niin blogillani on diili Mintoksen kanssa, joka kannattaa ehdottomasti hyödyntää. *Rekisteröityessäsi linkkini kautta Mintokseen, saat 1% cashback bonuksen ensimmäisen 90 päivän sijoituksiisi.

Envestio

Envestiolla asiat ovat menneet hieman omituisesti. Tuotto on toki pysynyt kohdillaan ja projekteja ei ole mennyt nurin, mutta uusia projekteja ei enää tule samaan tahtiin kuin ennen ja yli miljoonankin euron projekti saatetaan rahoittaa alle päivässä.

Envestio on toki luvannut, että uusia projekteja pitäisi tulla syksyllä paljon lisää, mutta ainakaan vielä suurta parannusta ei ole tapahtunut. Onneksi Envestio kuitenkin julkaisi myös oman auto-invest työkalunsa, joten nyt ei tarvitse olla koko ajan kärkkymässä sähköpostia, että milloin se seuraava mahdollisuus uuden projektin rahoittamiseen tulee.

Auto-investin huono puoli Envestiolla on se, että silloin ei pääse tutkimaan projektia yhtään tarkemmin. Allekirjoittanut ainakin haluaa tutkia hieman tarkemmin niitä projekteja, joihin sijoittaa.

Envestiolla keskituottoni on tällä hetkellä 17,79%, mutta uusia projekteja saisi tosiaan tulla lisää, sillä Envestion tililläni on tällä hetkellä rahaa, jota en ole päässyt sijoittamaan uusiin projekteihin.

Jos haluat lukea lisää Envestiosta, kannattaa lukea aiemmin kirjoittamani arvostelu. Minulla on diili myös Envestion kanssa, eli *rekisteröityessäsi Envestioon blogini kautta ja tallettaessasi 100€ tai enemmän, saat siitä 5€ bonusta sekä 0,5% cashbackia kaikista sijoituksista, jotka teet ensimmäisen 270 päivän aikana.

Grupeer

Grupeerista minulla ei juurikaan ole paljon sanottavaa, niin hyvässä kuin pahassakaan. Uusia kehitysprojekteja on tullut ihan mukavaan tahtiin ja toistaiseksi olenkin keskittynyt Grupeerilla vain niihin.

Olen miettinyt jos tulevaisuudessa sijoittaisin Grupeerilla myös perinteisiin vertaislainoihin kehitysprojektien lisäksi, mutta ainakaan vielä en ole kokenut sitä tarpeelliseksi.

Grupeer nakuttaa minulle tasaista 13% keskituottoa ja olen ollut todella tyytyväinen myös tähän markkinapaikkaan. Olen kirjoittanut aiemmin myös Grupeerista arvostelun. Jos Grupeerilla sijoittaminen kiinnostaa, niin *rekisteröidy Grupeeriin jo tänään!

RoboCash

RoboCash on myös ollut tasainen suoriutuja ja mitään suurempia mullistuksia ei RoboCashillakaan ole tapahtunut. Sen olen tosin huomannut, että RoboCash ei ole vieläkään poistanut sitä rajoitusta, että yksittäinen sijoittaja ei voi sijoittaa 10 000 euroa enempää tällä markkinapaikalla.

Tämä on poikkeuksellista, sillä muilla markkinapaikoilla ei tällaista rajoitusta ole. Ehkä RoboCash haluaa pitää huolen siitä, että kaikille sijoittajille riittää rahoitettavia lainoja.

RoboCash nakuttaa minulle tasaista 12% keskituottoa tällä hetkellä ja olen ollut ihan tyytyväinen tähän markkinapaikkaan toistaiseksi. Jos RoboCashilla sijoittaminen kiinnostaa, niin *rekisteröidy RoboCashiin jo tänään!

Lopuksi

Oletko sinä jo kastanut varpaasi veteen vertaislainojen ihmeelliseen maailmaan? Kirjoita omista kokemuksistasi kommenteissa ja jos tykkäät sisällöstäni, muista seurata blogiani Facebookissa, Twitterissä sekä YouTubessa!

5 thoughts to “Näin vertaislainasijoitukseni ovat tuottaneet”

 1. Mun mielestä Mintos on paras, sillä on luotettavin kuva koska se on suurin ja se on myös ollut kauan pystyssä noihin muihin verrattuna. Paljon enemmän saa myös tietoa lainayrityksistä.

  1. Mintos on kyllä todella hyvä markkinapaikka ja ei suotta ole markkinajohtaja tällä hetkellä. Oli muuten hauska, kun heti tämän artikkelin julkaistua Envestiolle tuli uusi projekti heti seuraavana päivänä. Aina sama. 😀

  1. Hei ja kiitos palautteesta. 🙂 Pystyy kaikkiin/lähes kaikkiin tietääkseni. Esimerkiksi Mintoksen sivuilla kirjoitetaan näin:

   Yes, companies can invest through Mintos. To comply with AML requirements, we request additional information from companies, such as registration documents, information about ultimate beneficial owners, identification of a company representative, as well as any other documentation deemed necessary in each case.

   1. Mainiota. Kiitos vastauksesta.

    Ps.
    Kannattaa muuten lisätä tähän plugini, jolla saa itsekin mailiin komentit/vastaukset. Ei tarvii käydä pollaan erikseen. Saattaa tulla keskustelua

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.